Bladerdeeg maken

LoadingRecept opslaan

Wat heb je nodig?

  • 200 gr. boekweitmeel
  • 2 el. psyllium vezels of 1 tl xanthaangom
  • 5 el kokosolie
  • 100 ml ijskoud water
  • 1 snufje zout
 
Aan de slag
  1. Voeg het meel, psyllium, het zout en de kokosolie samen in een kom en knijp dit goed door elkaar.
  2. Voeg in 1 keer het koude ater toe en kneed het geheel tot een deegbal. Als het deeg te korrelig blijft voeg dan een beetje koud wat toe.
  3. Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten op een koele plek.
  4. Bestuif de werkplek met meel en rol het deeg met een deegroller uit tot een plak. Vouw de plak in vieren en rol deze opnieuw uit. Herhaal deze handeling drie keer.
  5. Wikkel het deeg opnieuw in de folie en laat het 20 minuten rusten.
  6. Nu kun je het deeg gebruiken!