Ik ben dol op havermout. Je kunt er eindeloos mee variëren. Zo maak ik in het weekend graag heerlijke pannenkoekjes van havermout.

Pannenkoeken hebben doorgaans een ‘ongezond’ imago, maar met deze tips tover jij in een handomdraai gezonde pannenkoekjes op tafel. Zelfs de moeilijke eters zullen ze niet kunnen weerstaan!

Gezinstip!

Aangezien het woensdag is en de kids tussen de middag thuis zullen eten, is dit ook een perfect recept voor de woensdagmiddag.

Varieer met de ingrediënten en pas ze aan, aan jouw eigen smaak!

Je hebt nodig voor 4 pannenkoekjes (1 a 2 personen):

  • 200 ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 100 gr (glutenvrije) havermout, amandel- of boekweitmeel**
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 2 perziken
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 el honing, kokosbloesemsuiker of ander zoetmiddel

Optioneel: Je kunt kokos toevoegen mocht je dat lekker vinden.
**Wanneer je havermout gebruikt,  doe de havermout dan even in een keukenmachine en maal dit tot meel.

 

Aan de slag!

  • Snijd de banaan in plakjes en doe deze samen met het meel, de melk, het ei en de vanille aroma of vanille merg en de kaneel in een blender. Mix het mengsel totdat er een glad mengsel is ontstaan.
  • Zet het beslag 15 minuten in de koelkast zodat het beslag zich goed kan binden.
  • Ondertussen kun je de prachtige perzik ontdoen van z’n prachtige perzikhuidje waarna je het pareltje in schijfjes kunt snijden.
  • Vervolgens kun je de perzikstukjes in de kokosbloesemsuiker, honing of ander zoetmiddel wentelen.
  • Verwarm een pannetje met een klein beetje roomboter of kokosolie waar je de perzikstukjes in bakt.
  • Ondertussen vet je een koekenpan in met een klontje roomboter of kokosolie op middelmatig vuur.
  • Voeg 1/4e van het beslag toe en bak beide kanten lichtbruin. Herhaal voor de rest van het beslag. Wat zullen jullie smullen zometeen!
  • Verdeel de pannenkoeken over 2 borden en verdeel de perzikstukjes over de pannenkoeken.

 

Garneer de pannenkoeken bijvoorbeeld met: kokos, kaneel, stukjes dadel, vers fruit of noten.

Ga je het recept maken? Laat even een berichtje achter. Dat vind ik leuk! Liefs, Marike