Herfstig kwarkbrood

blank
LoadingRecept opslaan

 

Een nieuwe dag met nieuwe mogelijkheden en kansen, tijd om met frisse energie aan de slag te gaan. Stap zo nu en dan eens even buiten je comfortzone en ontdek de mogelijkheden. Soms kom je ineens op verrassende ideeën!

Gisteren maakte ik een herfstig kwarkbrood of is het nou een cake? Noem het zoals je het wil noemen, dat het lekker smaakt is zeker!

Probeer het eens!

 

Het recept is glutenvrij en lactosevrij. Hoef je niet persé glutenvrij te eten? Dan kun je ook ander meel gebruiken.

Ingrediënten kwarkbrood

 

Basis kwarkbrood

150 gram havermoutmeel*
100 gram boekweitmeel**
300 gram Griekse yoghurt, kwark of soja yoghurt
2 ei
2 tl kaneel of speculaas-/koekkruiden
2 tl bakpoeder
1 snuf zout
1 el honing (indien gewenst meer als je van zoet houdt)

 

Vulling:
1 peer (geschild en in blokjes)
30 gr. noten (ongezouten, ongebrand)
Rozijnen/dadels of cranberry’s naar wens

*vermaal havermout in je keukenmachine tot fijn meel
**je kunt ook variëren met andere meelsoorten.

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1). Vet het cakeblik in met boter of bekleed het blik met bakpapier.
2). Mix het meel, de bakpoeder, de kaneel en het zout goed door elkaar.
3). Voeg dan de eieren en de yoghurt toe. Roer het mengsel goed door elkaar zodat de klontjes verdwijnen. Mocht het deeg te stug zijn voeg dan nog een scheutje water toe.
4). Voeg dan de peer, noten en de rozijnen,cranberry’s of dadels toe en maak hier een deegbal van.
5). Doe het deeg in het cakeblik en maak eventueel glad met de achterkant van een lepel.
6). Decoreer evt. de bovenkant van het kwarkbrood met extra stukjes peer voor een smeuiige bite.
7). Bak de cake 45 minuten af in de oven. Check tussendoor wel even of de cake niet te donker wordt. Elke oven is anders, mocht de cake toch te donker worden dek deze dan af met zilverfolie.
8). Wanneer de cake klaar is kun je deze af laten koelen en in plakken snijden.

TIP: 
Wil jij elke dag kunnen genieten van een vers plakje? Snijd de cake dan in stukken en verpak de plakken cake per stuk en bewaar deze in de vriezer.

Weggooien? Nee joh, daar doen we niet aan!

Heb je nog een aantal plakken over?

Snijd de plakken in stukken, bak ze even in een koekenpak en serveer ze als topping op een bakje yoghurt/kwark met evt. wat fruit. Super lekker en gezond!

Laat mij even weten wat je ervan vindt!

12003223_390423547820846_6536539072822327605_n

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.