Appeltaart havermout uit de oven

LoadingRecept opslaan

Het is alweer vrijdag, en voordat we weer aan de slag gaan kunnen we wel een goed ontbijt gebruiken. De hoeveelheid regen van de afgelopen dagen geven mij een herfstgevoel, misschien dat ik daarom teruggrijp naar herfstachtige ontbijtjes? Al met al schijnt het een prachtig weekend te worden. Daar moeten we dan maar eens dubbel en dwars van gaan genieten!

Naast de Appeltjestaart granola heb ik op dit moment nog een favoriet! De Appeltaart havermout kan echt elk moment van de dag! De havermout wordt gebakken in de oven en door de toevoeging van kaneel en appel smaakt het net als appeltaart.

Ingrediënten voor 1 persoon:

1 ei
40 gr havermout
150 ml melk, amandelmelk of andere plantaardige melk
1 appel (ik gebruikte een Granny Smith)
2 el rozijnen
1 tl kaneel

Vind je de substantie niet zoet genoeg? Voeg dan een eetlepel honing of appelstroop toe.

Optioneel:
Je kunt ervoor kiezen om wat noten toe te voegen.

Variatietips:
kokos en mango i.p.v. appel
perzik i.p.v. appel
2 dadels i.p.v. rozijnen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de havermout met de amandelmelk.
  3. Rasp de appel grof en voeg dit bij de havermout.
  4. Breng de havermout op smaak met de kaneel en eventueel wat stevia en roer het ei er doorheen.
  5. Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje.
  6. Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
  7. Het hele huis zal naar appeltaart ruiken. Serveer de appeltaart havermout warm.

Geniet!

1 reactie
  1. Net gemaakt. Ze moesten wel 10 min langer in de oven maar smaakten heerlijk. Ik heb iets minder melk toegevoegd omdat het anders te Vloeibaar zou worden volgens mij en dat klopte. Ze waren lekker zacht en smeuig en heerlijk. Gaan we vaker doen 👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

dit vind je misschien ook leuk
Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!
Lees meer

Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!

Cheesecake brownies met frambozen, een heerlijke comibinatie en een geweldige smaaksensatie! De brownies wilde ik maken voor een feestje, uiteindelijk ging er al snel een laagje cheesecake overheen en de frambozencoulis die ik nog had swirlde ik er vrolijk overheen. Vol van smaak, romig maar met een fris accent, deze glutenvrij cheesecake brownies met frambozen verdienen een plekje bij jou op tafel. Glutenvrij, lactosevrij, plantaardig én voor de liefhebbers koolhydraatarm genieten!