Bananenbrood met kruidige twist

LoadingRecept opslaan

IMG_7497[1]

 

Ook glutenvrije Helden en Heldinnen hebben strijdvoer nodig om de week te kunnen trotseren en al hun energie te kunnen steken in de dingen waar hun hart ligt. Aangezien de glutenvrije tussendoortjes in de supermarkt nog steeds niet kunnen tippen aan een zelfgemaakte creatie, maak ik mijn tussendoortjes zelf. Zo maakte ik deze week deze gluten- en lactosevrije kanjer! Ik toverde het Old School bananenbrood om tot een 2.0 versie.

Per toeval vond ik  een doosje zelfgemaakte kruidnoten, welke ik heb gebruikte om mijn bananenbrood een keer een ander karakter te geven. De smaak van december komt duidelijk naar voren door de specerijen die ik heb gebruikt en de kruidnoten.

Dit is ook een aanrader voor gezinnen, de kids zullen het heerlijk vinden! Easy peasy, met een verrassend lekker resultaat!

 

Een glutenvrije en lactosevrije traktatie met een kruidige twist! 

Benodigdheden
– Een staafmixer, blender of keukenmachine
– Een mengkom
– Een cakeblik
–weegschaal
– Een eetlepel
– Een theelepel

 

Ingrediënten

  • 240 gr (glutenvrije)havermout vermalen tot meel (dit kan je vermalen met staafmixer of blender) *
  •  2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • ½ tl zout
  •  3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 2 el agave siroop, kokosbloesemsuiker of ander zoetmiddel
  • 1 el kaneel
  • 1 el speculaaskruiden
  • scheutje sinaasappelsap 
  • Hand (zelfgemaakte) kruidnoten
  • Handje noten, ik gebruikte pecannoten
  • roomboter of kokosolie om de bakvorm mee in te vetten

*Geen gluten-intolerantie? Dan zijn volkoren tarwe- of speltmeel ook prima opties.

Tip: Proef zelf even of je het beslag of het beslag zoet genoeg is. Je kunt altijd nog honing, dadels of een ander zoetmiddel toevoegen.

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de hetelucht oven voor op 175⁰ Celcius.
  2. Begin nu met het vermalen van de havermout. Doe 240 gram havermout in de kom van je blender of staafmixer en vermaal dit tot meel.
  3. Meng nu alle droge ingrediënten (havermeel,  specerijen, bakpoeder, zout) goed door elkaar in de mengkom.
  4.  Mix de bananen samen met het de 3 eieren en de agave siroop en sinaasappelsap tot een gladde moes.
  5. Voeg de bananenmoes toe aan de droge ingrediënten en mix dit goed door elkaar. Dit hoeft niet persé met een mixer, het kan ook prima met een pollepel.
  6. Proef of het mengsel zoet genoeg is, voeg zo nodig wat honing, agave siroop of appelstroop toe.
  7. Giet de helft van het beslag in de bakvorm en verspreid daaroverheen de kruidnoten en noten naar wens.
  8. Vervolgens kun je deze heerlijke vulling toedekken met de rest van het beslag.
  9. Bak het Pareltje gaar in 40 a 50  minuten in het midden van de oven. Prik met een pin of vork in het bananenbrood. Als deze pin schoon uit het brood komt, kan je het broodje  uit de oven halen en laten afkoelen.

Wat zal het lekker ruiken in huis! Geniet ervan!

Ga je dit baksel maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram.

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie!

Liefs, Marike

 

 

5 reacties
  1. Ik vermoed zomaar dat ik dit exemplaar een keertje ga proberen. Zonder de kruidnoten.
    En dit keer zal ik mij verder zo veel mogelijk aan het recept houden (al valt dat niet mee zonder staafmixer maar met groene (niet elektrische) blender en pap in de armen) …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.