Appeltaart, je komt ze tegen in alle maten en variaties. Soms heb je gewoon behoefte aan een genietmomentje, me, myself & I! Een taart hoeft tenslotte niet altijd groot te zijn. Terwijl jij bezig bent met het avondeten schuif je deze kleine Bolide de oven in zodat je vervolgens kan genieten van zo’n kleine Rakker bij de thee. Hoe tof is dat?

Appeltaart met een krokante korst waarbij de aromatische geuren van speculaas en appeltaart samenkomen. Gevuld met een kleurrijk appelmengsel afgedekt met een voedzame crumble.

Dit taartje hoef je niet te delen, maar het mag wel. Ga jij deze uitdaging aan?

Gluten- en lactosevrij genieten maar! 

Het recept

Bakvorm advies: ik gebruikte een springvormpje van 12 cm.

Wat heb je nodig:

  • 75 gr glutenvrije havermeel
  • 25 gr amandelmeel
  • 25 gr glutenvrije havermout
  • 2 el agavesiroop
  • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 el kokosolie
  • 1 appel geschild
  • 25 gr  gewelde rozijnen
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden
  • snufje zout

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed ondertussen het springvormpje met bakpapier en vet de randen in.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje op een laag vuur.
  3. Roer vervolgens het haver- en amandelmeel , ¾ van het geklutste ei of eivervanger, de speculaaskruiden, de agavesiroop en de olie door elkaar en kneed er een soepel deeg van.
  4. Snijd de appel in stukje en meng de rozijnen, de kaneel en de kokosbloesemsuiker in een kom.
  5. Bekleed de bodem en de randen met ¾ van het deeg. Vul de vorm vervolgens met het smaakvolle appelmengsel.
  6. Kneed de havervlokken door het deeg zodat er een kruimeldeeg ontstaat. Strooi deze robuuste kruimels over het appelmengsel en verdeel de rest van het ei over de kruimels. Hierdoor blijven de kruimels goed liggen.
  7. Schuif jouw kleurrijke taartje voor zo’n 35 minuten de oven in.
  8. Laat het taartje afkoelen en geniet ervan met volle teugen!

Variatietip! Je kunt er ook voor kiezen om de appel te vervangen door een peer of een stoofpeer! De smaak is niet alleen geweldig ook het plaatje is prachtig!

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

IMG_8184[1]