Zoë’s Zoete Zomerzin

LoadingOpslaan
0
(0)

IMG_8817[1]

Op de mooiste dag van het jaar, 5 januari kreeg ik spontaan het idee om wat lekkers te maken voor een wel heel bijzonder persoon.

Een vriendin waarmee ik vele avonturen heb beleefd op vakantie, die mij heeft laten zien dat soms ‘het leven in het moment en zien waar het schip zal stranden’ zoveel mooier kan zijn dan een ingeplande agenda.  Als ras echte backpacker nam ze mij mee op sleeptouw toen wij op de ‘Bonne Foi’ Polen wilde ontdekken en dan nog niet gesproken over ons avontuur in Spanje.Het waren prachtige maar ook hele mooie leerzame lessen.  Een vriendin die altijd voor mij klaarstaat en waarbij we slechts een gebaar nodig hebben om elkaar te begrijpen. Een vriendin die mij begrijpt wanneer ik even door het leven ga als  ‘Sjaak Coeliaak’ , waardoor ik even minder energiek ben dan anders. Ze is GOUD waard!

Met een kleurrijk baksel wilde ik haar verrassen om haar in het zonnetje te zetten. Een pittige zwangerschap die het gezinnetje en de mensen om haar heen nog wel eens zweetdruppels en zenuwen heeft bezorgd, maakte het niet altijd even makkelijk voor haar. Door alle drukte kwam het er maar niet van om af te spreken, terwijl ze juist een steuntje in de rug kon gebruikenOp het moment dat ik mijn creativiteit de vrije loop liet gaan in de keuken is ze bevallen van een prachtige dochter genaamd Zoë. 

Hoe mooi kan het zijn. Een moment van verwondering, geluk en tevredenheid. Het is het mooie gezinnetje zo gegund! Tijdens het bakken zong ik mee met het liedje “Mooi” van Marco Borsato, de inhoud is zo mooi. Daar draait het uiteindelijk om in het leven!

“Hoe mooi
Kan het leven zijn
Het is maar hoe je kijkt
Het is maar wat je droomt
Hoe mooi
Is jouw werkelijkheid
Jij bent net zo rijk
Zo rijk als je je voelt”

Zo is uiteindelijk deze heerlijke Raspberry Cheesecake Pie ontstaan. Een taartje met een zoete en frisse bite die je doet verlangen naar de zomer. De specerijen en de melen combineren perfect met elkaar. De banaan proef je nauwelijks, dus degene die niet banaan-minded zijn wees gerust! Tevens kun je deze vervangen door appelmoes of kwark. Een voedzaam Prinsessentaartje waar ik Zoë’s naam aan heb gekoppeld: Zoë’s Zoete Zomerzin!

Ik heb twee taartjes gemaakt, waarvan ik er één met mezelf heb gedeeld. Jeetje, wat smaakt dit goed!

Gluten- en lactosevrij genieten zonder gekke poespas, ervaar het zelf!

 

 

IMG_8807[1]

 

Wat heb je nodig:

 • cakeblik of ronde vorm (#16 cm)
 • 4 eieren
 • 3 el agave siroop, honing of kokosbloesemsuiker
 • 2 bananen
 • 5 medjoul dadels
 • 150 gr. amandelmeel
 • 125 gr. boekweit- of havermeel
 • 1 el kaneel
 • 1 tl vanille aroma of het merg van een vanille stokje
 • snufje zout
 • 1 tl bakingsoda of 2 tl bakpoeder
 • scheutje citroensap
 • 200 gr. frambozen (diepvries)
 • 200 gr. creamcheese of silken tofu
 • handje noten naar wens (ik heb macadamianoten gebruikt)

 

Aan de slag!

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden, vet de springvorm in met wat kokosolie of roomboter. 
 2. Doe de eieren in een beslagkom samen met de agavesiroop, kokosbloesemsuiker of de honing en klop het geheel tot een lobbige massa zo’n 5 a 10 minuten. Hierdoor zal het taartje opstijgen als een luchtige wolk!
 3. Pureer ondertussen de bananen en de dadels met een staafmixer. Spatel hier vervolgens het meel, de vanille, kaneel en het zout doorheen. 
 4. Hetzelfde kun je nu doen met het luchtige eiermengsel. Is het mengsel te droog? Voeg dan wat (plantaardige) melk toe. 
 5. Nu is het tijd om de bakingsoda/bakpoeder en de citroensap toe te voegen. Roer het beslag vervolgens voorzichtig door elkaar. 
 6. Verdeel een laagje beslag over de bodem van de springvorm. Strooi hier wat frambozen en macadamianoten overheen en maak met twee kleine lepeltjes een soort van balletjes van de creamcheese/silken tofu en verdeel deze over de laag beslag.
 7. Herhaal deze handeling enkele malen totdat het beslag op is. Het is erg leuk om de bovenkant hier ook mee te versiere
 8. IMG_8920[1]Zet het taartje vervolgens zo’n 40 minuten in de oven. Hou dit Pareltje goed in de gaten en test met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer deze droog de taart zal verlaten dan kun je de taart eruit halen. 
 9. Wanneer het taartje goed is afgekoeld kun je gaan genieten! 

IMG_8808[1]

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram.

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Wat een ontzettend leuk taartje voor een voor mij ook heel bijzondere dag: geboortedag van onze dochter Maartje, ook op 5 jan. Maar dan 2007. Ik ga deze zeker maken! Ik vind je site en recepten superleuk!! Blij mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts