White Ginger Bread

blank
LoadingRecept opslaan

Terwijl de de vrieskou stilletjes plaatsmaakt voor warmere temperaturen en de zon het spelletje met de wolken vaker wint, ontpoppen her en der de eerste krokussen tussen de verwilderde grassprieten. Heerlijk! Ik hou van de zon, van de warmte en van het feit dat het weer langer licht blijft.

Het duurt nog wel even eer de lente echt van start zal gaan, daarom halen we zelf de zon maar in huis met een kleurrijk baksel! Deze Kanjer geeft jou de nodige energie die je goed kunt gebruiken. 

“Een broodje  gebaseerd op pure ingrediënten, voedend van karakter, glutenvrij en een absolute winnaar als het om de combinatie van smaak en textuur gaat. “

Door twee melen te combineren samen met een fluwelen eiermassa en een vleugje kwark of soja yoghurt ontstaat een smeuïge textuur, de walnoten zorgen voor een bite, de vijgen voor een zoetje en de gember voor een verrassend accent waardoor de cake in balans is. Een cake voor het hele gezin zonder teveel poespas. Wat wil je nog meer?

 

IMG_9304

 

Weer een mooie creatie met een verrassend theesmaakje. Om dit succes te vieren mag ik jou t/m 3 februari nog trakteren op 10% korting van THEEFIT! Ga snel naar de site van THEEFIT en vul de kortingscode: OHMYPIE in bij het afrekenen. Daar worden we allemaal blij van!

Je kunt ervan genieten op elk moment van de dag!  Wil je deze cake ook op tafel toveren? Stroop de mouwen maar alvast op en ga ermee aan de slag!

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 3 el honing, kokosbloesemsuiker of agave siroop
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr. boekweit- of rijstmeel
  • 1 a 2 el speculaaskruiden
  • 200 gr. Griekse yoghurt, kwark of soja yoghurt
  • 1 el kokosolie/ roomboter
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 scheutje citroensap
  • 75 gr. gedroogde vijgen
  • handje walnoten
  • 1 a 2 el white ginger thee van THEEFIT 
  • snufje zout

Garnering: vijgen, walnoten, pitenmix en/of moerbeien. Leef je uit!

 

Aan de slag!

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.  Vet ondertussen een cakeblik in.
  2. Mix de eieren  met het zoetmiddel met een mixer zo’n 5 a 10 minuten op een hoge snelheid. Er moet een luchtig en stevige massa ontstaan.
  3. Doe de White Ginger thee in een theezakje en laat dit in een klein laagje water even goed trekken.
  4. Wanneer het eierbeslag stevig is kun je de kwark/ soja yoghurt voorzichtig toevoegen. Spatel het mengsel door elkaar.
  5. Voeg vervolgens voorzichtig het amandelmeel toe en spatel dit door het mengsel heen. Daarna kun je het andere  meel door het mengsel heen zeven terwijl je rustig door het beslag roert. Dit is belangrijk om het beslag luchtig te maken. Voeg vervolgens de thee en de kokosolie/roomboter toe en roer het mengsel voorzichtig door elkaar.
  6. Nu is het tijd om de bakingsoda toe te voegen en de citroensap, het beslag kan nu wat gaan bruisen en schuimen, dat is normaal. Het gaat prima zo!
  7. Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Strooi hier de wat gebroken walnoten en vijgen overheen.
  8. We zijn er bijna! Je kunt nu de rest van het beslag in de bakvorm gieten.
  9. Zorg dat het beslag goed verdeeld is en strijk het nog even glad met de achterkant van een eetlepel.
  10. Versier de bovenkant van de cake met de rest van de walnoten, vijgen en eventueel wat zaden-pittenmix en moerbeien voor een robuust uiterlijk en een knapperige bite!
  11. Joehoe! Nu kan dit heerlijke baksel de oven in voor zo’n 40 a 45 minuten.  Om te voorkomen dat de vijgen en moerbeien verbranden kun je halverwege de baktijd een aluminium folie over de bovenkant heen slaan.
  12. Wil je testen of de cake klaar is? Hier is de saté prikker ook weer een handig hulpmiddel, als je de prikker schoon uit het beslag kan halen dan is je cake goed. Laat de cake goed afkoelen, voordat je hem uit het blik haalt.

Eetsmakelijk!

 

IMG_9303

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.