Een ontbijttaartje met peer en pistache dat is toch wel een heerlijke combinatie. In een handromdraai stond dit ontbijtje op tafel. Dit is weer eens wat anders dan een schaaltje havermout.

De peer in roosvorm geeft jouw taartje een elegante uitstraling. Door de rijpe peer in dunne plakjes te snijden en deze sierlijk in te zetten op het taartje en af te toppen met wat kokosbloesemsuiker zal deze karameliseren. Dat is zo lekker! Ik ben fan!

Een verrassende combinatie van pure ingrediënten. Een lust voor het oog waar iedereen jaloers op zal zijn. Durf jij het aan? 

Gluten- en lactosevrij ontbijten is nog nooit zo leuk geweest!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 10 a 12 cm

Ingrediënten:

  • 50 gr glutenvrije havermout
  • 1 ei
  • 2 el (lactosevrije) kwark of kokosyoghurt
  • mespunt bakpoeder
  • 1 el honing
  • 2 tl cacao
  • 1 peer
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • pistachenootjes naar wens

Wat te doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een vormpje in en bekleed tevens de bodem met bakpapier.
  3. Klop het ei samen met de kwark los in een kommetje.
  4. Voeg de havermout, cacao en de honing toe. 
  5. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm.
  6. Bekleed ondertussen de bakplaat met bakpapier.
  7. Snijd de peer in dunne halvemaanvormige plakjes.
  8. Maak van de peerschijfjes een kring, werk van buiten naar binnen zodat er een roos ontstaat. Je zult zien dat het heel makkelijk is! 
  9. Strooi er wat kokosbloesemsuiker overheen zodat de roos zal karameliseren.
  10. Maak het geheel af met wat pistachenoten of andere noten, waar jouw hart sneller van gaat kloppen!
  11. Bak dit Heldinnen taartje zo’n 30 minuten in de oven af. Wat zal jouw huis heerlijk ruiken!
  12. Geniet van dit heerlijke ontbijt!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter,  dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram met de haghtag: #ohmybreakfastpie

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike