Cheesecake Mister Perfect

LoadingRecept opslaan

IMG_1862

 

Geef Marike en Natalie een aantal eenvoudige ingrediënten en ze toveren iets moois op tafel! Dit keer lieten de Taarten tovenaressen zich inspireren door de Cheesecake Kunstenares Eef van Eefsfood.

Dit keer hebben we een gebakken cheesecake gemaakt waarbij de samen van kokos en blauwe bessen hand in hand samengaan. Een smaakvolle bodem gemaakt van amandelmeel, kokosolie en een zoetje van agave siroop. Gevolgd door een luchtige vulling die wij met veel liefde in elkaar hebben gezet. Met als spreekwoordelijke ‘kers’  op de taart stralen er prachtige blauwe bessen met parel kleurige kokos snippers van Jan Gotjé.

 

IMG_1877

 

Verantwoord gluten-, lactose- en koemelk genieten hoeft niet lastig te zijn!

Ingrediënten:

  • 150 gr. amandelmeel
  • 3 el. kokosolie
  • 2 el. agave siroop
  • snufje zout

Vulling:

  • 270 gr. Griekse yoghurt, kwark,  geiten (kwark), kokos yoghurt of soja yoghurt*
  • 50 gr. kokosolie
  • 2 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • 25 gr. boekweitmeel
  • 20 gr. kokosbloesemsuiker
  • 2 tl. vanille aroma
  • sap van een halve citroen

Topping: 

  • 200 gr. blauwe bessen
  • 50 gr. kokossnippers

*Lactosevrij: kokos yoghurt en soja yoghurt

IMG_1867

 

Springvorm: 20 cm

Aan de slag!

  1. Als eerste halen de ingrediënten uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen.
  2. Zet de oven aan op 120 graden hetelucht.
  3. Bedek de bodem van de springvorm ondertussen met bakpapier en vet de randen in met boter.
  4. Split de eieren alvast en voeg twee extra eiwitten toe aan de eiwitten zodat je vier eiwitten in een kommetje hebt.
  5. Doe het amandelmeel, de kokosolie en agave siroop in een pannetje op een laag vuurtje.
  6. Vervolgens kun je het deeg in de deegvorm drukken, zodat er een prachtige bodem ontstaat.
  7. Meng met een garde de kwark samen met de boekweitmeel en citroensap. Net zo lang tot je geen klontjes meer hebt.
  8. Klop de kokosolie luchtig en voeg dan de helft van de kokosbloesemsuiker, de vanille en de eierdooiers toe. Roer dit alles door elkaar.
  9. Klop de eiwitten samen met de overgebleven kokosbloesemsuiker luchtig totdat je de kom op zijn kop kan houden. Spatel dit dan ook door het kwarkmengsel.
  10. Voeg als laatste de 100 gram blauwe bessen toe en roer deze er voor voorzichtig doorheen.
  11. Giet het mengsel dan in de springvorm en zet de springvorm in de oven. Zorg ervoor dat er onderin de oven een oven bestendig bakje staat dat voor de helft gevuld is met water. Dit is goed voor de luchtvochtigheid. Zet de cheesecake in het midden van de oven op het rooster en bak deze ongeveer 1,5 uur. De taart is nog niet zo stabiel wanneer je deze uit de oven haalt. De substantie wordt steviger wanneer je de taart af laat koelen.
  12. Ondertussen kun je de blauwe bessen en de helft van de kokossnippers even opwarmen in een pannetje.
  13. Decoreer vervolgens de taart met de blauwe bessen en kokossnippers en strooi daar vervolgens de overige kokossnippers over de blauwe bessen.
  14. Nu kun je dit Pareltje aansnijden!

Hmmm, dat is genieten! Het is je gegund! 

 

IMG_1871

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram.

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

4 reacties
  1. Heel blij met dit receptje! Vooral omdat dit toch een gezond recept heeft maar geen dadels gebruikt (die vind ik helaas echt niet lekker…). Als je er daar nog meer van hebt houd ik me echt aanbevolen! 🙂

    Maar toch een vraagje. Ik vroeg me af of gewone lactosevrije ypghurt ook zou kunnen. Kokosyoghurt is hier (Aruba) namelijk niet te krijgen, en voor soja ben ik allergisch. Of zou het dan te dun zijn? Tips hoe ik dat aan kan pakken? Heb in heel mijn leven namelijk nog nooit een cheesecake (of kwarktaart) gemaakt.

    1. Beste Jobke,

      Bedankt voor de reactie! Je kunt de lactosevrije yoghurt prima gebruiken! Ik zou dan 3 eierdooiers gebruiken ipv 2, zodat de structuur niet te zacht zal worden na het bakken. In de cheesecakes kun je de dadels in de bodem prima vervangen door 3 a 4 el. honing of agave siroop.

      Mocht je nog vragen hebben, laat het maar weten!

      Liefs, Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.