598545_1134210616589623_7806855790018883788_n

Snickers, ze zijn een ware verrijking voor mijn culinaire woordenboek. Eerder mocht ik die prachtige bouwstenen van Natalie proeven. Nu toverde Amanda een krachtpatser van eigen hand op tafel. Wauw! Wat een smakensensatie! Deze Magische Snickers zijn nu al een hit!

Wie Amanda is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Amanda is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om de darmen in een goede conditie te houden!

“Ik ben dol op zoetigheid én chocolade. Toch wilde ik graag een voedzame vervanger maken waar ik niet meteen een suikerdip van zou krijgen. Tijdens een kookexperiment kwam ik tot de ontdekking dat je Snickers heel makkelijk zelf kunt maken.

Wie kan deze heerlijke repen nou niet waarderen? Een heerlijke bar gezoet met een flinke laag karamel, heerlijke grote pinda’s die bedekt worden door een heerlijke laag chocolade! Een waar feestje om te eten! Met slecht een paar ingrediënten tover jij de lekkerste Snickers die er zijn! Gemaakt van pure ingredienten die je een verzadigd gevoel geven en waarbij je niet over na hoeft te denken als je dolgraag een hap wilt nemen. Met deze Snickers kun je verantwoord genieten!

Speciaal voor  jullie deel ik het Magische Snickers recept!”

Gluten, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

 

Je haalt 5 repen uit dit recept

Ingrediënten:

 •  2 el (glutenvrije) havermout
 • 12 Medjoul dadels
 • 10 walnoten
 • 15 pinda’s
 • 1,5 el cacaopoeder

 

Aan de slag!

 1. Ontpit de dadels en leg ze 10 min in heet water, op deze manier worden ze lekker zacht.
 2. Dep de dadels droog met een stukje keukenrol, anders wordt het deeg te ‘nat’.
 3. Nu kunnen de dadels in een blender samen met de havermout. Mix dit gouden goedje op hoge snelheid zodat ze samen zullen smelten tot een mooie plakkerige massa.
 4. Hak ondertussen de walnoten en de pinda’s grof met een mes en doe deze in een kom.
 5. Je kunt de dadel/havermout mix hier aan toevoegen samen met de cacao.
 6. Kneed met je handen een stevige bal van het deeg. Is het deeg plakkerig? Voeg dan wat extra havermout toe.
 7. Pak een deegroller en rol een plak van ongeveer 3 cm dik. Blijft de deegroller plakken? Leg dan een bakpapiertje over het deeg heen.
 8. Leg vervolgens de gehele plak op een bakpapiertje voor minstens 2 uren in de koelkast, een hele nacht is beter. Dan doet de magie z’n werk! De smaken smelten samen en de plak wordt nog steviger, waardoor er echte Snickers ontstaan!
 9. Snijd de plak in repen en geniet! 

Tip! Vries je repen per stuk in of bewaar ze in de koelkast!

Ga je deze Magische Snickers maken? Laat even een berichtje achter, dat vinden wij leuk! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram.

Vergeet niet de haghtag: #lifestylebyamanda & #ohmypie te gebruiken!

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Amanda & Marike