Cheesecake Miss Glutenvrij

Taartentovenaressen delen met liefde de kennis met de mensen om hen heen. Van elkaar leren, fouten durven maken, inspireren, elkaar ondersteunen en samenwerken, dat zijn de toverwoorden waarmee de taartentovenares graag werkt. Hoe mooi is het als je elkaars kwaliteiten kunt benutten? Met een lach op haar gezicht genoot de taartentovenares van de prachtige verschijning die Harmke op tafel toverde. Een creatie waarvan je spontaan zult gaan watertanden! Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Harmke? Lees dan snel met mij mee!

‘Marike is een enorme inspiratiebron voor mij. Deze dame bouwt de meeste fantastische taarten. Ik deed ook een poging en dit is het resultaat. Een cheesecake met knapperige appel kokosbodem en granaatappelpitjes.

Iedere keer wanneer Marike me haar recepten stuurt, zit ik kwijlend achter mijn scherm. Ik wilde ook een keer zo’n fantastische taart maken. Vorig jaar december deed ik een poging. Compleet mislukt. Geen taartenheldin…. helaas. Maar ik liet me niet kennen en deed weer een dappere poging. Het resultaat mag er zijn! Uiteraard deelde ik mijn ‘glimlachmomentje’ direct met Marike.

Ik maakte een variatie op Marike’s Brownie & Berry Cheescake. Ik gebruikte een aantal andere ingrediënten (de voorraadkast mocht leeg) en voilá een hele andere taart was geboren.

 

IMG_0577[1]

 

Aan de slag!

Ingrediënten bodem:

  • 400 gram appels
  • Flinke snuf kaneel
  • 3 eieren
  • 3 el agave siroop
  • 50 gram havermeel
  • 50 gram chufameel*
  • 100 gram kokosmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 1 el kokosolie
  • Scheutje melk

*Dit kun je ook vervangen door amandelmeel.

Voor de vanille vulling:

  • 500 gram Griekse yoghurt, kwark of soja yoghurt
  • 4 el honing
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanille aroma
  • Scheutje citroensap
  • 2 el water

 

Voor de toplaag:

  • 150 gram granaatappelpitjes uit de diepvries
  • Scheutje honing
  • 2 flinke eetlepels aardbeien jam
  • 2 blaadjes gelatine

 

IMG_0578[1]

 

Werkwijze bodem

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Ik gebruikte een springvorm van 24cm, bekleed de bodem ondertussen.
  2. Schil de appel en snij in kleine stukjes. Doe deze in een pannetje en zet op zacht vuur, laat dit pruttelen tot er een soort moes ontstaat. Voeg de kaneel toe.
  3. Mix met de mixer op de hoogste stand de eieren zo’n vijf minuten met de agave siroop tot een lobbige massa ontstaat.
  4. Voeg toe het meel, bakpoeder de fijngesneden dadels, kokosolie en de melk. Voeg ook het appelprutje toe. Mix alles goed. Bekleed een bakvorm met bakpapier en smeer de randen in met kokosolie.
  5. Giet het mengsel erin en plet het met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem in zo’n 30 minuten af.
  6. Laat de bodem vervolgens afkoelen en begin ondertussen aan de vulling. 

 

Werkwijze vulling

  1. Week de blaadjes gelatine in een bakje water.
  2. Klop ondertussen de Griekse yoghurt met de honing, het citroensap, de vanille aroma acht minuten met een mixer.
  3. Knijp ondertussen de blaadjes gelatine uit en verwarm deze in een pannetje in een paar eetlepels water. Blijf goed roeren. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het mengsel voorzichtig toevoegen aan het yoghurt mengsel. Mix de gelatine goed door de yoghurt.
  4. Giet het yoghurtmengsel bovenop de afgekoelde bodem. Zet deze in de koelkast zodat de vanille laag op kan stijven.
  5. Ontdooi de granaatappelpitjes, doe hierbij de jam en de honing. Week ondertussen de blaadjes gelatine in een bakje water.
  6. Wanneer de gelatine blaadjes zacht genoeg zijn kun je deze toevoegen aan de granaatappelpitjes. Verwarm het mengsel op een laag pitje en blijf roeren. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het mengsel iets af laten koelen.
  7. Wanneer de vanille laag stijf genoeg is, kan het granaatappelpitjesmengsel er overheen. Strijk de bovenkant mooi glad en zet de cheesecake in de koelkast voor minimaal twee uur. Het beste laat je ‘m een nachtje in de koelkast.

Geniet met volle teugen! Het is je gegund! ‘

 

IMG_0579[1]

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vinden wij leuk! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram.

Vergeet niet de haghtag: #missglutenvrij & #ohmypie te gebruiken!

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Harmke  & Marike

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.