IMG_1392[1]

Het is weer dinsdag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje! Wat als een ‘grap’ op de dinsdag begon is uitgegroeid tot een waar begrip: ‘Oh My Breakkie Pieday!’ Eerder heb je de: Bosvruchten,Peer & Pistache , SnickersValentina , de Tutti FruttiNutella en de Bananarama, Worteltjes Wonder en de Tropische Verrasing Ontbijt Taartjes al voorbij zien komen. Vandaag deel ik Moeders Meesterwerk met jullie!

 

Helden en Heldinnen, zijn woorden die je mij vaak hoort zeggen. Daarmee wil ik zeggen dat we allemaal uniek zijn. Iedereen is op zijn of haar eigen manier een Held of Heldin. Toch heb ik in mijn Heldinnenlijstje één persoon die voor mij ontzettend veel voor mij betekent. Een krachtige vrouw in de bloei van haar leven, positief, creatief, een mensen mens en een echte doorzetter. Deze dame heeft zo ontzettend veel meegemaakt en doorstaan dat ze ondanks alles zo stabiel blijft en altijd voor je klaar staat. Ik ben zo trots op het feit dat deze mooie vrouw mijn moeder is.  Een lach en een traan, alle emoties zijn de revue gepasseerd. Wat velen van jullie niet weten is dat mijn moeder behoort tot mijn vaste testpanel. 

Voor veel mensen zou dit een waanzinnige ervaring zijn om allerlei ‘Oh My Pie!’ creaties te mogen proeven. Toch zit er bij deze criticaster  één addertje onder het gras. Deze Powervrouw houdt niet zo van zoete baksels. Het heeft ook een lange tijd geduurd eer zij haar welbekende ontbijtkoek (ja, die ene van Happen naar…) durfde in te ruilen voor een échte ‘Oh My Pie!’ ontbijtkoek. Beetje bij beetje kwam de gewenning en durfde zij het aan om haar kritische blik te gebruiken om andere baksels te testen. Waar menigeen wegloopt met de heerlijke ontbijttaartjes kon moeders ze maar niet waarderen, want deze dame is meer weg van hartige baksels

Dit inspireerde mij om overheerlijk Ontbijt Taartje te maken afgestemd op haar smaak. Een Pareltje waar je u tegen zegt! In een oogwenk toverde ik de ingrediënten op tafel en ging ik aan de slag. Een basis van havermeel gecombineerd met frisse kwark en een eitje voor de binding, waarbij de Italiaanse kruiden een hartig tintje aan het taartje geven.

Het Konings Kwartet: geitenkaas, vijgen, noten en honing zorgen voor de perfecte balans van smaken verguld in een Taartje met karakter!

Met twinkelende ogen en een lach op mijn gezicht toonde ik mijn creatie aan mijn moeder. Zij zag aan mijn hele houding dat ik op wolkjes liep, een Eureka moment had ervaren en zo trots was als een pauw. Waarop zij heel droog reageerde: “Mariek… ik zou deze op sterk water zetten.” Waarna wij in lachen uitbarstten en genoten van dit artistieke meesterwerk. 

Een moment van stilte volgde waarna haar ogen begonnen te stralen. “Kan ik er meteen 5 bestellen?”, was vervolgens haar reactie. Dat is het mooiste compliment dat ik van haar kan krijgen op het gebied van taarten en baksels. Ik weet wel wat zij eet als ontbijt & lunch!

Wanneer je een dappere dame met gouden manen en stralende ogen over straat ziet huppelen met een gouden lunchbox, dan weet je dat mijn moeder op weg is naar haar werk.  Begroet haar gerust, zwaai eventjes of zing haar toe, dat vindt ze leuk.

Mijn moeder, mijn Heldin…

 

Wil jij ook graag zo’n heerlijk Ontbijt Taartje op tafel toveren? Ga er dan snel mee aan de slag!

Gluten-, lactosevrij & verantwoord genieten is een feest!

 

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: 10 a 12 cm springvorm of ovenbestendig schaaltje

 

Ingrediënten: Basisbeslag:

  • 40 a 50 gr. (glutenvrije) havermout
  • 1 ei
  • 3 el kwark/ Griekse yoghurt of soja yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

 

Vulling en topping:

  • 2 schijfjes geitenkaas (ik gebruikte Bettina Geitenkaas)
  • 1 el honing
  • 1 tl Italiaanse kruiden of rozemarijn
  • 2 dadels of vijgen 
  • 2 el pecannoten of andere noten

 

Wat te doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop het ei samen met de kwark los in een kommetje.
  3. Voeg vervolgens de havermout, kruiden (bijv. Italiaanse kruiden of rozemarijn), bakpoeder en het zoet toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Vet een ovenschaaltje of springvormpje in en doe de helft van het mengsel hierin.
  5. Kruimel een schijfje geitenkaas samen met wat stukjes dadel of vijg en wat noten over het beslag. Verdeel hier overheen wat honing en schep vervolgens de rest van het beslag in het springvormpje. 
  6. Top deze Parel af met de overige geitenkaas, dadels/vijgen en noten en drizzle hier wat honing overheen. 
  7. Bak dit Heldinnen taartje zo’n 30 minuten in de oven af. Wat zal jouw huis heerlijk ruiken!
  8. Geniet ervan!

 

 

OH MY BREAKKIE PIE!’

Waanzinnig! Wat heb ik genoten van alle reacties op en de  foto’s van de Ontbijt Taartjes recepten.  Elke dag geniet ik weer van alle prachtige plaatjes die ik voorbij zie komen op Facebook, Instagram en e-mail. Wat zijn jullie enthousiast en creatief! Zo leuk om te zien dat we elkaar op deze manier weten te inspireren en dat steeds meer mensen op deze manier de dag beginnen met een lach. Ontbijten met taart is gewoon een feestje, zeker ook omdat het niet ongezond hoeft te zijn. 

Maare, dames en heren van het goede leven. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie receptjes, variaties of annekdotes naar mij toesturen waardoor jij en jouw recept op de ‘Oh My Pie!’ website in de spotlight komen te staan. Hoe tof is dat? Dus kom op en zet jouw idee op papier!

Hoe meer taartjes, hoe beter!  Ontbijtinspiratie eerste klas! Ik ben zo trots op ons! Oef, het is weer gelukt hoor, kijk eens hieronder? Ik heb allerlei creaties van de afgelopen week van jullie gebundeld tot een mega grote collage! Het worden er steeds meer! Staat die van jou hier ook tussen?

IMG_1386[1]

IMG_1384[2] IMG_1383[1]

 

 

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike