Tussen kunst en bakvorm!

LoadingRecept opslaan

IMG_1692[1]

Iedere dag taart? Het lijkt wel een droom, toch kan het echt! Regelmatig krijg ik de vraag of ik iedere dag taart eet. Dat klopt! Vrijwel iedere dag eet ik taart om het leven te vieren en om te genieten. Praktisch iedereen wordt er blij van: taart! Taart is tenslotte verbonden met feest; gezelligheid, genieten en een geluksgevoel. Geen verjaardag of feest is compleet zonder zo’n toverbaksel. Taart doet zoveel meer dan alleen maar verwennen. Ik vind het geweldig om mensen blij te maken met taart. Mijn motto is dan ook:

“Geluk kun je enkel vermenigvuldigen door het met elkaar te delen!”

Taart maakt ons ook gelukkig, omdat het staat voor feestelijkheid. Het geeft een extra glinstering in de ogen van een jarige, waardoor diegene zich 100% jarig voelt. Taart, het geeft een high-tea en elk ander feestje een feestelijk tintje. We leren al heel jong dat taart staat voor iets leuks, iets lekkers of iets spannends. Het staat voor emotie, het kan een steuntje in de rug geven in een moeilijke tijd en het kan je ook troosten.

Toch heeft deze smaakmaker een beladen imago. Het wordt namelijk vaak geassocieerd met een ‘suikerbommetje‘, verboden en ‘ guilty pleasure‘. Toch kan het ook anders!

Tijdens mijn studie Orthomoleculaire voeding en suppletie ontdekte ik dat voeding zoveel meer is dan enkel vulling voor de maag.

Pure ingrediënten hebben elk hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden waar je ze voor in kunt zetten. Wanneer je de juiste producten met elkaar combineert kun je de mooiste baksels creëren! Op deze manier kun je prachtige voedzame taarten maken waarbij je de producten volledig in hun kracht zet. Taart waar je een voldaan gevoel van krijgt. Taart boordevol goede voedingsstoffen, aromatische geuren en échte kleuren. Ik ben hier verliefd op geworden, het is mijn Passie en deze deel ik graag! 

 

IMG_8694[1]

Iedere dag taart!

Van kinds af aan ben ik dol op taart. Als klein meisje maakte ik graag appeltaart en boterkoek. Ik maakte er altijd een eigen recept van. Sinds ik weet dat ik coeliakie heb leek dit verleden tijd. Want zeg nou zelf, heb jij wel eens een voedzame, lekkere glutenvrije taart gegeten? Ik besloot zelf de spreekwoordelijke bakvorm op mijn hoofd te zetten en nam de touwtjes van mijn eigen ontbijtfeestjes in handen.

Voorzichtig ontdekte deze nog wat onzekere dame dat het maken van glutenvrije taarten een feestje eigenlijk ontzettend leuk is! Stapje voor stapje opende ik mijn luiken en experimenteerde ik met verschillende smaken. De verhalen van de leerlingen en de dingen om haar heen inspireren mij voor het maken van nieuwe taartjes.

Met een aantal basisgereedschappen kon zij prima uit de voeten. Gewapend met een handmixer, een oven en een bakvorm kreeg ik het voor elkaar om heel wat lekkernijen in elkaar te knutselen. Ontbijten met taart werd een gewoonte, waar ik nog elke ochtend weer vrolijk van word.

Ondanks het feit dat ik vaak darmtechnische klachten heb is het ontbijtfeestje voor mij heel belangrijk. Het staat voor goed zorgen voor mijzelf, tijd nemen en een geluksmomentje om de dag mee te beginnen! En nee, dat gaat niet altijd even makkelijk, soms heb ik zoveel pijn dat ik niet weet waar ik het zoeken moet. De enthousiaste reacties en leuke berichtjes motiveren mij om nog meer feestjes te maken en te genieten onder alle omstandigheden. 

Met Passie en enthousiasme deel ik sinds enkele maanden recepten en verhalen. Bak ik op bestelling en is de naam ‘ Oh My Pie!’ uitgegroeid tot een waar begrip. Zo bijzonder, zo mooi ik kan mijn ogen soms nog steeds niet geloven.

Afgelopen week heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik ‘Oh My Pie!’ ingeschreven bij de KvK. Om dit te vieren trakteerde ik Natalie op glutenvrij ijs van IJssalon Luciano. Man oh man, wat was dit ijs lekker zeg! Ze houden hier heel goed rekening met allergieën, een aanradertje! Een bijzondere lentedag waar ik erg van heb genoten! Een dag waarop ik even stil stond bij wat ik allemaal heb bereikt de afgelopen jaren. Ook wel een kippenvelmomentje genoemd in de Hollandse mond.

IMG_1693[1]

Dromen…

“En dan? Mariek, vertel wat zijn de plannen!“,reageren veel mensen spontaan. Het is een ontdekkingstocht waarbij ik stap voor stap steeds meer dingen leer en ontdek. Zo ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor het maken van een écht ‘Oh My Pie!’ boek, waar we volgende week de eerste foto’s voor gaan maken. Er komt zoveel bij kijken! Styling, inkoop producten etc. “Welke bordjes zouden leuk zijn? Hoe groot zou de taartenstandaard moeten zijn? Welke baksels zullen we allemaal in het boek plaatsen? Ga ik alleen bakken of kan iemand mij misschien helpen? Wie dan? “, allemaal vragen die door mijn hoofd spoken. Zijn er nog sponsors in de zaal? 😉 Ik ken mezelf, het komt altijd weer op z’n pootjes terecht. 

Binnenkort wil ik ook deze website professionaliseren zodat de prachtige recepten en verhalen niet ‘verloren’ gaan in de receptenindex waar de woorden vaak niet zoveel zeggen als de prachtige plaatjes. 

Daarnaast staan samenwerkingen op het programma waar ik veel zin in heb en wie weet wat er nog meer op mijn pad komt! In de toekomst zou ik dolgraag workshops willen geven om de tips en tricks van ‘Oh My Pie!’ ook andere mensen eigen te maken zodat iedereen op zijn of haar manier kan toveren in de keuken! Hoe tof zou dat zijn? 

Dromen, ik heb er genoeg. Wie weet kan ik over een tijdje zeggen dat ze zijn uitgekomen. 

Liefs, Marike