Witte Chocolade Frambozentaartje

LoadingRecept opslaan

 

Esther is een betoverende verschijning, net zo kleurrijk als dit prachtige kunstwerk! Speciaal voor deze website maakte Esther een prachtige taart. Een verwent taartje waar je met alle waardevolle mensen om je heen van kunt genieten!  Een Pareltje eerste klas met een charismatische uitstraling!

Stroop de mouwen op en ga ermee aan de slag! Glutenvrij genieten is een feest!

Bereidingstijd

Voorbereiding: 45 minuten

Wachttijd: 3 uur

Dit recept is gemaakt voor een taart van #23 cm doorsnede

Ingrediënten

Voor de bodem:

  •        100 gr havervlokken (glutenvrij)
  •         100 gr kokosmeel
  •         100 gr ontpitte Medjoul dadels
  •         50 gr ongezouten boter
  •         1,5 tl cacaopoeder
  •         1 tl wijnsteenbakpoeder
  •         50 gram gemengde, ongezouten nootjes

Voor de vulling

De roze laag:

  •          500 gr Griekse yoghurt
  •          100 gr frambozen
  •          4 el kokosbloesemsuiker
  •          5 blaadjes gelatine

De bovenste laag:

  •         500 gram Griekse yoghurt
  •         150 gram witte chocolade
  •         6 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Bekleed de bodem van een ronde springvorm met een stuk bakpapier.
  3. Doe de havervlokken in de keukenmachine en maal deze tot een grof meel.
  4. Voeg de overige ingrediënten (behalve de nootjes) voor de bodem bij het havermeel in de keukenmachine en mix deze goed.
  5. Kneed vervolgens het mengsel tot een stevig kneedbare deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe.
  6. Verspreid het deeg over de bodem van de springvorm. Hierbij kun je de achterkant van een natte lepel gebruik om de bodem mooi recht te strijken.
  7. Hak de nootjes fijn en verspreid deze over het deeg.
  8. Bak de bodem mag in 15 – 18 minuten lichtbruin. Hou de bodem tussentijds goed in de gaten.

De eerste laag:

  1. Doe de Griekse yoghurt samen met de frambozen en de kokosbloesemsuiker in een beslagkom en mix het mengsel goed luchtig. Proef even of het zoet genoeg is, voeg zo nodig wat extra suiker toe.
  2. Laat de blaadjes gelatine even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een laagje water. Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn.
  3. Voeg de gelatine toe aan het roze frambozen-yoghurtmengsel. Goed mixen! Er mogen geen klontjes zijn.
  4. Giet het frambozen-yoghurtmengsel voorzichtig in de taartvorm. Dit was de eerste laag! Zet je roze bodem nu even in de koelkast om op te stijven.

De bovenste laag:

  1. Smelt 150 gram witte chocolade au bain-marie.
  2. Doe de Griekse yoghurt samen met de witte chocolade in een beslagkom en klop het luchtig.
  3. Laat de blaadjes gelatine even weken in koud water. Knijp ze vervolgens uit en verwarm ze in een laagje water. Roer het mengsel tot je geen klontjes meer ziet.
  4. Voeg de gelatine toe aan het witte chocolade-yoghurtmengsel. Mix het  geheel goed zodat er geen klontjes zijn. Hoe hoger de snelheid waarmee je mixt, hoe luchtiger het wordt.
  5. Giet het witte chocolade-yoghurtmengsel nu voorzichtig en met beleid bovenop het roze mengsel.
  6. Zet de cheesecake weer even koud weg in de koelkast om op te stijven.

Garnering

Dit is natuurlijk erg leuk om te doen! Ik versierde de taart met framboosjes en witte chocoladekrulletjes. Ik maakte deze door de chocolade langs een kaasschaaf te halen. Wát een plaatje!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #healthyjuf en #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Esther en Marike

dsc_0191