Blueberry Queen Pie, het glutenvrije ontbijttaartje met blauwe bessen!

LoadingRecept opslaan

Het is weer dinsdag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje! Wat als een ‘grap’ op de dinsdag begon is uitgegroeid tot een waar begrip: ‘Oh My Breakkie Pieday!’ Vandaag deel ik de primeur van de Blueberry Queen Pie

Terwijl de zonnestralen nieuwsgierig om een hoekje kijken tover ik een fris en fruitig ontbijttaartje op tafel. Met een smeuïge basis van amandelmeel en boekweitmeel, een accent van vanille waartussen enkele blauwe parels dansen, bedekt onder een wolken tapijtje van kokos yoghurt en sierlijke blauwe bessen. Een koninginnen taartje dat je serveert op porseleinen bordje met zilveren bestek, waarbij je de juiste etiquette hanteert wanneer je besluit om het ontbijtfeestje van start te laten gaan.

Een feest, waar je elke dag van kunt genieten. Met of zonder:  zilveren bestek, etiquette of een zonnige dag. Dit taartje maak je namelijk in een handomdraai waardoor jij elke dag kunt genieten als een Koningin! 

Ik teken ervoor! Doe je met mij mee? 

Ik heb gekozen voor de lactosevrije kokos yoghurt omdat ik op dit moment niet zo fijn op lactose reageer. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om één van de andere opties te gebruiken. 

Gluten- en lactosevrij genieten is een feest! 

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: ovenschaaltje of springvormpje a 10 a 12 cm

Ingrediënten:

  • 20 gr (glutenvrije) havermout
  • 20 gr  amandelmeel
  • 1 ei OF 1 el gebroken lijnzaad 
  • 1 hele rijpe banaan of 100 gr (lactosevrije) kwark
  • 1 el honing of agavesiroop
  • snufje zout
  • 1 tl vanille aroma 
  • 0,5 tl bakpoeder
  • Optioneel: enkele blauwe bessen

Garnering:

  • 2 grote el kokosyoghurt,  (lactosevrije) kwark of soja yoghurt
  • scheutje sinaasappelsap
  • een handje blauwe bessen

Wat te doen:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Prak de banaan/kwark tot moes in een kommetje. Klop het ei of de eivervanger los en voeg deze toe aan de banaan of kwark.
  3. Schep vervolgens de havermout/ amandelmeel, zout, zoetmiddel, bakpoeder en de vanille toe en roer alles goed door.
  4. Vet een ovenschaaltje of springvormpje in, strooi wat blauwe bessen op de bodem  en giet het mengsel er overheen. 
  5. Bak dit Heldinnen taartje zo’n 25 minuten in de oven af. Wat zal jouw huis heerlijk ruiken!
  6. Roer de yoghurt en sinaasappelsap door elkaar, schenk dit witte goud vervolgens over jouw Pareltje heen en top af met de overige blauwe bessen.
  7. Geniet van dit heerlijke ontbijt!

 

image1 (1)

OH MY BREAKKIE PIE!

Ongelofelijk! Wat heb ik genoten van alle reacties op en de  foto’s van alle recepten.  Elke dag geniet ik weer van alle prachtige plaatjes die ik voorbij zie komen op Facebook, Instagram en e-mail. Wat zijn jullie enthousiast en creatief! Zo leuk om te zien dat we elkaar op deze manier weten te inspireren en dat steeds meer mensen op deze manier de dag beginnen met een lach. Ontbijten met taart is gewoon een feestje, zeker ook omdat het niet ongezond hoeft te zijn.

Maare, dames en heren van het goede leven. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie receptjes, variaties of annekdotes naar mij toesturen waardoor jij en jouw recept op de ‘Oh My Pie!’ website in de spotlight komen te staan. Hoe tof is dat? Dus kom op en zet jouw idee op papier!

Hoe meer taartjes, hoe beter!  Ontbijtinspiratie eerste klas! Ik ben zo trots op ons! Oef, het is weer gelukt hoor, kijk eens hieronder? Ik heb allerlei creaties van de afgelopen week van jullie gebundeld tot een mega grote collage! Het worden er steeds meer! Staat die van jou hier ook tussen?

IMG_2221[1] IMG_2213[1] IMG_2211[1] IMG_2210[1]

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike