Prinsessen Parade

LoadingRecept opslaan

IMG_3307[1]

Het is weer dinsdag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje! Wat als een ‘grap’ op de dinsdag begon is uitgegroeid tot een waar begrip: ‘Oh My Breakkie Pieday!’ Eerder heb je al heel wat Ontbijt Taartjes voorbij zien komen. HIER kun je ze nogmaals bekijken! Vandaag deel ik de primeur van de Prinsessen Parade!

Vandaag hebben de ontbijttaartje een Koninklijk tintje. Na de ‘Queen of Pies’ en de Koning Tompouce, ontbreken enkel nog de prinsessen, Met deze Prinsessen Parade is het Koninklijke gezelschap compleet! Kleurrijk, zomers en fruitig, zo kan ik deze Pareltjes het beste omschrijven. 

Een krokante bodem boordevol voedzame ingrediënten gevuld met zelfgemaakte gele room afgetopt met een kleurrijke topping van mango, sinaasappel en kokos! 

Met enkele ingrediënten zet jij de vrolijkste taartjes op tafel! Het lijkt moeilijk, maar dat valt reuze mee. De gele room is fluweelzacht en vol smaak! Ook de lactosevrije Kanjers kunnen hier met veel plezier van genieten. 

Op deze manier is ontbijt toch een feest? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon op een ander moment eten. Berg ze wel goed op, want ze zijn zó lekker!

Glutenvrij, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest! 

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: Ik gebruikte 3  1-persoonsvormpjes van (#12 cm). Je kunt ook 4 1-persoonsvormpjes gebruiken van de 10 cm.

De bodem:

  • 50 gr. amandelmeel
  • 25 gr. boekweitmeel of havermeel
  • 50 gr. havervlokken
  • 3 Medjoul dadels
  • 1 el kaneel
  • 1 el kokosolie
  • snuf zeezout

Voor de gele room:

  • 3 eierdooiers
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl vanille aroma of het merg van een vanille stokje
  • 3 el honing, agavesiroop
  • 25 gr. rijstmeel/maizena of 1 tl agar agar

Voor de oranje topping:

  • 2oo gr. mango of sinaasappel
  • 50 gr. zacht gekookte wortel
  • eventueel 1 el honing of agavesiroop
  • 1 el kokosrasp

Aan de slag!

De taart bodems:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit alles tot een stevige deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra havervlokken toe. Proef het deeg, of dit op smaak is.
  3. Vet de kleine taart vormpjes in met kokosolie of bakspray.
  4. Bekleed de vormpjes met het deeg.
  5. Zet de taartjes 10 a 12 minuten in de oven.
  6. Laat de Koninklijke bodems even afkoelen. 

 

De gele roomlaag:

  1. Klop de eidooiers met het meel of de agar agar en een scheutje melk tot een gladde massa.
  2. Kook in de tussentijd de melk op met het zoetmiddel en de vanille.
  3. Giet de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen.
  4. Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt. Proef of de room op smaak is. Mis je een klein zuurtje? Voeg dan een scheutje citroen- of sinaasappelssap toe.
  5. Zet de smakelijke room in de koelkast zodat dit mooi op kan stijven. Wil je de taartjes meteen opeten? Vul ze dan meteen met de room. Heerlijk, warme room! 

 

Voor de topping:

  1. Verwarm de mango of sinaasappelstukjes samen met de overige ingrediënten behalve de kokosraps. Zorg ervoor dat het iets indikt.
  2. Pureer het fluwelen oranje goedje en proef of het op smaak is. Is het zoet genoeg? Is het oranje genoeg? Voeg zo nodig iets meer wortel of zoetmiddel toe.
  3. Kleurt de topping nog niet genoeg oranje? Voeg dan wat sinaasappelrasp toe, je zal zien dat het werkt! 

Verdeel de room over de bakjes en garneer deze met de topping! Maak het feest compleet met de kokosrasp!

Eetsmakelijk!

 

 

IMG_3318[1]

 

 

OH MY BREAKKIE PIE!

Ongelofelijk! Wat heb ik genoten van alle reacties op en de  foto’s van alle recepten.  Elke dag geniet ik weer van alle prachtige plaatjes die ik voorbij zie komen op Facebook, Instagram en e-mail. Wat zijn jullie enthousiast en creatief! Zo leuk om te zien dat we elkaar op deze manier weten te inspireren en dat steeds meer mensen op deze manier de dag beginnen met een lach. Ontbijten met taart is gewoon een feestje, zeker ook omdat het niet ongezond hoeft te zijn.

Maare, dames en heren van het goede leven. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie receptjes, variaties of annekdotes naar mij toesturen waardoor jij en jouw recept op de ‘Oh My Pie!’ website in de spotlight komen te staan. Hoe tof is dat? Dus kom op en zet jouw idee op papier!

Hoe meer taartjes, hoe beter!  Ontbijtinspiratie eerste klas! Ik ben zo trots op ons! Oef, het is weer gelukt hoor, kijk eens hieronder? Ik heb allerlei creaties van de afgelopen week van jullie gebundeld tot een mega grote collage! Het worden er steeds meer! Staat die van jou hier ook tussen?

 

IMG_3246[1] IMG_3245[1] IMG_3243[1] IMG_3244[1]

 

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike