Colettes Chocolade Geheim

blank
LoadingRecept opslaan

 

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

Ondanks haar drukke leven weet Colette altijd ruimte te creëren voor een ontbijtfeestje.  Vele van jullie zullen zich afvragen: “Hoe doet die dame dat toch elke ochtend met een druk gezin?” Vandaag deelt Colette één van haar ontbijtgeheimen met ons!

‘Geen dag zonder een ontbijtfeestje! Dit is en blijft toch wel mijn favoriete maaltijd van de dag! Iedere ochtend zorg ik ervoor dat ik mijn lichaam de voedingsstoffen geef dat het nodig heeft. 

Zoals jullie misschien al gelezen hadden is mijn liefde groot voor havermout , kwark , en dadels. Ik vind het dan ook erg leuk om mijn favoriete  ingrediënten te verwerken in mijn recepten. Vandaag deel ik het geheim van mijn favoriete ‘Chocolade Geheim!’

Een voedzam ontbijttaartje met een smeuïge basis waarbij de zoete dadels prachtig tot hun recht komen in een bedje van chocolade. Je zou niet zeggen dat deze Krachtpatser zoveel voedzame ingrediënten bevat!’

Glutenvrij, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

 

Ingrediënten :

  • 200 gr (lv) kwark, kokos yoghurt of soja yoghurt
  • 50 gr (gv) havermout
  • 1 ei
  • 5 dadels
  • 1 tl rauwe cacao poeder
  • 1 tl bakpoeder
  • scheutje lijnzaadolie
  • handje amandelen
  • eventueel honing of agavesiroop naar smaak.

Hoe ga je te werk :

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de dadels fijn.
  3. Meng alle ingrediënten samen tot een glad mengsel, het bakpoeder als laatste zodat het niet z’n kracht verliest.
  4. Vet een ovenschaaltje in en schep het mengsel hier vervolgens in.
  5. Bak het ontbijttaartje in 20 a 30 min gaar.
  6. Je kunt het tussen door even controleren met een satéprikker.
  7. En als het klaar is , is echt genieten!

Variatietip:

Voeg een scheutje koffie en wat pure chocolade stukjes toe aan het beslag voor een koffie, chocolade cake!

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!