
Wie ColetteΒ is lees je hier. Deze inspirerendeΒ dameΒ heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! ColetteΒ is een Γ©chte βIns-PIE-ratorβ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport Γ©n gezond eten om haar lichaam en geestΒ in een goede conditie te houden!
Ondanks haar drukke leven weet Colette altijd ruimte te creΓ«ren voor een ontbijtfeestje. Β Vele van jullie zullen zich afvragen: βHoe doet die dame dat toch elke ochtend met een druk gezin?βΒ Vandaag deelt Colette één van haar ontbijtgeheimen met ons!
‘Zomer! Ik ben dol op dit jaargetij! De dagen dat het langer licht is, palmbomen, kokosnoten en het strand. Met de vakantie in het vooruitzicht geniet ik in gedachte alvast van de mooie momenten. Quality time met mijn gezin,Β ijsjes eten en ondertussen genieten van een cocktail. De zomer, hetΒ seizoen van de prachtige fruitsoorten. Deze Summer Sunshine CupcakesΒ zijn dan ook mijn favoriet! Summer feelings eerste klas!
Een tropische cupcake met een voedzaam karakter. Een smeuΓ―ge en zoete traktatie met verborgen groenten en een fruitige twist! Dus ook nog eens boordevol vitamientjes! Je kunt er elk moment van de dag van genieten! Ontbijten is ineens een feest en ook de trommeltjes die meegaan naar school zijn snel gevuld.
Ben je benieuwd naar het recept? Ga er dan snel mee aan de slag!
Gluten-, lactosevrij Γ©n verantwoord genieten is een feest!
Β
IngrediΓ«nten:
- 100 gr (glutenvrij) havermeel, rijstmeel, boekweitmeelΒ
- 100 gr kokosmeel
- 100 gr (lactosevrije) kwark of soja yoghurt
- 4 eieren
- 10 gr chiazaad
- 90 cc amandel kokosmelk van Alpro
- 4 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 1/2 zakje bakpoeder
- 2 eetlepels maΓ―zena
- 100 gr ananas
- 100 gr geraspte wortel
- 2 el gemalen kokos
- 1 elΒ vanillearoma
- 1 theelepel kaneel
Aan de slag!
- Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de cupcake vormpjes of het bakblik in.
- Doe het chiazaad in een kommetje met de melk zodat het gaat zwellen en laat vloeibare goedje 10 min staan.
- Rasp de wortel en snijd het gele goud, in dit geval de ananas in kleine stukjes.Β
- Mix de eieren en suiker samen 5 min luchtig.
- Doe ondertussenΒ de melen ,maΓ―zena , kaneel , kokos , bakpoeder in een kom en roer dit alvast door elkaar.
- VoegΒ vervolgens de vanille aroma, de (lactosevrije) kwark toe en kneed dit het mengsel tot een soepel deeg.
- Nu is het tijd om kleur aan het baksel te geven! VoegΒ de ananas , de wortelrasp en opgeklopte eieren toe en roer dit goed door elkaar.
- Verdeel hetΒ fluwelen mengselΒ over de vormpjes en garneer het eventueel met kokos en amandel of ananas.
- Zet de Pareltjes in de oven voor zo’n 45 minuten.Β
- Controleer met een satΓ©prikker of de cakejes gaar zijn . Als de satΓ©prikker nog vochtig is dan nog even in de oven laten staan.
Zijn ze klaar? Geniet er dan lekker van!
Liefs Colette’
Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook Γ©n Instagram!
3 reacties
Voor hoeveel personen/cupcakes is het recept?
Hoi colette….
fantastisch recept weer, ben gelijk enthousiast aan de slag gegaan ( ookal had ik geen wortel en ananas meer in huis, dus die vervangen door appel en nectarine ;-)) maar volgens mij mist de toevoeging van de chiazaad met de melk… heb het nu voor het ei door het deegmengsel gedaan. Zal vast goed gaan.. hij ruikt zoooo lekker π bedankt weer voor het delen!!! Liefs suus
Wat een pracht plaatje heb je ervan gemaakt! Echt waar! Ik hoop dat je hebt genoten! Liefs, Marike