Brownies & Cherry Cheesecake!

blank
LoadingRecept opslaan

Soms ontstaan er ineens spontane ideeën in mijn keuken waardoor ik spontaan een vreugdedansje doe.

Na het succes van de Oh zo geliefde Brownie & Berry Cheesecake, heeft deze decadente dame een concurrente gekregen.  Ik combineerde een smeuïge brownie bodem met crumble gemaakt van de mijn favoriet, de Bakewell Tart Bar van Nakd Nederland voor een chewy en verrassende bite!
Overgoten door een fluwelen cheesecake vulling en een topping van sprankelende kersen en een vleugje limoen.

 

Zoals een leerling laatst mooi zei: “Mevrouw, this is Heaven in a bakvorm!” Hier kan ik dan ook intens van genieten!

 

IMG_6743

Ik kreeg een testpakketje thuis gestuurd met NAKD Bars. Deze wilde ik uiteraard graag testen! NAKD heeft een reeks repen zonder gluten, lactose en eieren. Tevens zijn deze pure repen ook nog eens vegan. Een voedzame traktatie die je makkelijk mee kan nemen voor onderweg! Met de code OHMYPIE10 krijg je 10% korting bij jouw bestelling! 

Ik besloot om mijn favoriet, de Bakewell Tart bars te gebruiken in deze creatie! Het is net koekjesdeeg! En zo ontstond deze bijzondere creatie!

Een taartje waar de smaakpapillen door zullen worden verrast! Bij elke hap komen zoveel, geuren, smaken en kleuren samen dat het een ware ontdekkingstocht zal zijn! Even voelde ik mij Christoffel Columbus, wat een waanzinnige traktatie is dit Helden Baksel!
Wil jij ook de ontdekkingsreis aangaan en dit baksel in jouw bakvorm op tafel serveren? Ga dan snel aan de slag met het recept!

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

 

Voor de brownie bodem:

  • 300 gr. zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 3 el agave siroop
  • 75 gr. rijstmeel (haver- of boekweitmeel zijn ook prima)
  • 75  gr.   kokos- of amandelmeel
  • 1 el (wijnsteen) bakpoeder
  • 5  medjoul dadels (in kleine stukjes)
  • 1 el. kokosolie of roomboter
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • 6 el cacao
  • snufje zout

 

Voor de crumble:

  • 3 Bakewell Tart NAKD Bars (Wil je de taart maken zonder deze bars? Dat kan, gebruik dan DEZE crumble eens!)

 

 Voor de vanille vulling:

  • 500 gr. of Griekse yoghurt, kwark of soja yogurt
  • 4 el agave siroop
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanille aroma of het merg van een vanille stokje
  • scheutje citroensap
  • 2 el water
  • 0,5 tl xanthaagom of 1 zakje Klop-Fix  (Dr. Oetker)*

 

Voor de toplaag:

  • 200 gr. kersen (ontpit, vers of uit de diepvries).
  • Scheutjelimoensap, citroensap óf sinaasappelsap
  • 2 blaadjes gelatine

*Je kunt dit onderdeel ook weglaten. De taart zal hierdoor alleen wel wat minder luchtig worden. 

 

Het maken van de taart:

De bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Kook de zoete aardappelblokjes fluweel zacht (tip: voeg evt. een kaneelstokje toe tijdens het koken voor meer smaak).
  3. Mix de eieren voor zo’n 5 minuten samen met de agave siroop tot een lobbige massa.
  4. Doe ondertussen de rijstmeel, kokosmeel, bakpoeder, dadels, kokosolie/ roomboter en de cacao  in een mengkom en kneed het mengsel tot een egaal deeg.
  5. Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en doe er zo nodig een scheutje (plantaardige) melk doorheen.
  6. Wanneer de eieren lobbig zijn en goed door elkaar zijn gemixt kun je ze toevoegen aan het deeg.
  7. Roer het deegmengsel goed door elkaar zodat er geen klontjes achterblijven
  8. Vet een ronde bakvorm of een cakevorm in met wat kokosolie of roomboter en giet het beslag in de vorm.
  9. Zet de taart in de oven en bak deze in  # 35 a 40  minuten af in de oven. De taart is klaar wanneer de korst mooi bruin in geworden en een saté prikker droog uit de taart komt. Let op! Elke oven is anders, het kan zijn dat de baktijd korter of langer is.
  10. Laat de brownie bodem afkoelen.
  11. Hak de NAKD bars grof met een mes of maal ze fijn in een keukenmachine. Zorg er wel voor dat de repen dan even in de koelkast hebben gelegen. Anders ontstaat er gewoon een plakkerige massa.
  12. Kruimel de kruimels over de afgekoelde bodem.

 

De vulling:

  1. Week de blaadjes gelatine in een bakje water.
  2. Klop ondertussen de kwark, soja yoghurt of Griekse yoghurt met het zoetmiddel, citroensap, xanthaangom of klop-fix en de vanille 5 a 10 minuten met een mixer. Je zal merken dat je even geduld moet hebben om een luchtige vulling te creëren.
  3. Knijp ondertussen de blaadjes gelatine uit en verwarm deze in een pannetje water in een paar eetlepels water. Blijf goed roeren. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het mengsel voorzichtig toevoegen aan het yoghurt mengsel. Laat de mixer vervolgens nog even z’n werk doen. Geduld is immers een schone zaak!
  4. Giet het kwarkmengsel bovenop de afgekoelde bodem. Zet de bodem in de koelkast zodat de vanille laag op kan stijven.
  5. Ondertussen kun je beginnen met het kleurrijke bosvruchten tapijtje.  Zet de kersen alvast klaar en week ondertussen de blaadjes gelatine in een bakje water. Wanneer de gelatine blaadjes zacht genoeg zijn kun je deze toevoegen aan het de kersen. Verwarm het mengsel op een laag pitje in een pannetje en blijf roeren.  Wanneer de gelatine is opgelost kun je het mengsel iets af laten koelen.
  6. Wanneer de vanille laag stijf genoeg is kun je dit verrukkelijke mengsel over de vanille laag draperen. Wauw, wat een plaatje! Je waant je ineens op een tropische eiland! Druk er voor de sier nog drie hele kersen op. Zet de bakvorm weer in de koelkast.
  7. Strijk de bovenkant mooi glad en zet de cheesecake in de koelkast voor zo’n 2 uur.

 

IMG_6744

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

3 reacties
  1. Wat een gewèldige recepten maak je zeg! Ben super blij dat ik Oh My Pie “gevonden” heb.
    Ook dit taartje wil ik graag maken, welke maat springvorm raad je aan?
    mmmm??

    1. Hi Bianca,

      Jeetje, wat een leuke reactie! Ik zie dat ik de maat van de springvorm ben vergeten te vermelden. Dit zal ik meteen aanpassen. Ik heb een hoge springvorm van 18 cm gebruikt. Deze heb ik gekocht bij de Hema. Succes ermee! Groetjes, Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.