Lemon & Berries Cheesecake

blank
LoadingRecept opslaan

Kay, een jonge sprankelende dame die ondanks haar voedselintoleranties altijd blijft denken in kleuren en mogelijkheden en volop geniet van het leven. Ze heeft een lange weg afgelegd met diepe dalen. Door haar tomeloze doorzettingsvermogen is het haar gelukt om erachter te komen waar haar fysieke klachten vandaan kwamen. Een échte inspiratiebron! Wie Kay is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van sport en van heerlijke en gezonde recepten houdt! 

Lemon – Berries Cheesekayke

‘Een verjaardag, dat hoort natuurlijk een feestje te zijn. Een prachtige taart en het delen van overheerlijke hapjes met een fijn gezelschap, dat hoort daar toch echt bij. Zowel de taart als de lekkere hapjes zouden normaal gesproken niet voor mijn zijn weggelegd vanwege mijn mijn intoleranties. Voor mijn vader’s verjaardag besloot ik echter zelf een taart te maken waarmee ik ook de rest zou kunnen overtuigen: en hoe kan dat nu beter dan met de ‘gehypte’ cheesecake?! Zo konden we toch een feestje vieren mét deze prachtige taartjes! Fris en fruitig en absoluut een verkoeling tijdens deze warme dagen! 

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is gewoon een feest!

Aan de slag! 

Laag 1: de bodem

Hak, meng en blend de volgende ingrediënten:

  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 4 el (glutenvrije) havermout
  • 80 gram dadels
  • 75 gram gewelde cashewnoten
  • 1 el geraspte kokos

Druk het deeg goed aan in de taartvorm en plaats vervolgens in de koelkast terwijl je verder gaat met laag twee.

Laag 2: say cheese

Blend en meng de volgende ingrediënten:

  • 100 ml (lactosevrije, kokos) yoghurt – het liefst een wat dikkere, ‘kwark’, variant
  • Sap van 1 citroen
  • 75 gram gewelde cashewnoten
  • 1 geprakte rijpe banaan
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 2 handjes gojibessen
  • 2 handjes bevroren rode vruchten
  • Optioneel: 1 scoop eiwitpoeder / agavesiroop

Verdeel de tweede laag gelijkmatig over de bodem en plaats vervolgens de taart voor minstens 3 uur in de vriezer. Voor consumptie minstens een half uur uit de vriezer laten (op onderstaande foto was de taart net uit de vriezer, want ik had natuurlijk geen geduld). 

Eetsmakelijk!

 

Oh, en mocht je nu nog meer van mijn bak- en fotografiekunsten willen zien, volg mij dan op  Instagram!

1 reactie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.