Glutenvrije Key Lime Pie

De woorden: enthousiast, betrokken, sportief en creatief zijn  Ilonca op het lijf geschreven. Deze dame heeft jaren getobd met haar gezondheid. Van vermoeidheidsklachten, darmklachten tot hormonale klachten, dan nog niet te spreken over die vreselijke buikpijn. Tot het moment dat zij erachter kwam dat glutenmonsters de boosdoeners zijn en dat PCOS haar fysiek dwarsboomde.  “Treat your body like a temple”, horen we haar regelmatig zeggen. Dat doet ze nu en hoe! Deze Powervrouw staat weer bruisend in het leven en geniet van de weg die zij is ingeslagen. Een échte inspiratiebron! HIER kun je lezen wie zij is.

De combinatie kokos & limoen doet het altijd goed! Een taartje naar mijn hart! Sprankelend en fris als deze prachtige Pie. Elke hap zal een ware ontdekkingstocht zijn! Waarbij verschillende structuren, smaken en geuren samenkomen, waardoor elk moment een feestfestijn zal zijn!

Ben je benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen maar op!

Gluten- en lactosevrije genieten is een feest!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: # 18 cm

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

  • 500 g kokosyoghurt
  • 1 blik kokosmelk (minstens een nacht in de koelkast)
  • 3 el honing of agavesiroop
  • 8 blaadjes gelatine

De toplaag:

  • 1 blik kokosmelk (minstens een nacht in de koelkast)
  • 1 avocado
  • Sap van 1-2 limoen(en)
  • 3 el honing of agavesiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 blaadjes gelatine

De topping:

Aan de slag!

Voor de bodem:

  1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm met een stuk bakpapier.
  2. Maal de noten grof in de keukenmachine. Voeg de dadels toe en laat de machine draaien tot het een plakkerig mengsel is. Voeg als laats de zout en kokosrasp toe en laat de machine nog even kort draaien.
  3. Stort dit op de bodem van je springvorm en druk met een lepel of spatel goed plat. Ze weg in de koelkast.

De vulling:

  1. Open het blikje kokosmelk voorzichtig en schep met een lepel de dikke roomlaag uit het blikje in een beslagkom. Pas op dat je niet het vloeibare gedeelte meeneemt! Klop dit met de mixer tot een soort lobbige slagroomachtige substantie.
  2. Doe de kokosyoghurt samen met het zoetmiddel in de beslagkom en mix het mengsel even goed luchtig. Proef even of het zoet genoeg is, zo niet voeg dan nog iets van zoetmiddel toe.
  3. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een paar eetlepels van het overgebleven kokosvocht (uit het blikje). Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn.
  4. Wanneer de gelatine goed opgelost is voeg je deze toe aan de kokosyoghurt. Mix het geheel goed zodat het bindmiddel niet gaat klonteren. Wanneer je het mengsel nog even op hoge snelheid mix dan zal je merken dat het mengsel heel luchtig wordt.
  5. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kokosmengsel op de notenbodem. Zet de springvorm terug in de koelkast zodat de eerste laag goed kan opstijven.

De toplaag:

  1. Open het blikje kokosmelk voorzichtig en schep met een lepel de dikke roomlaag uit het blikje in een mengkom. Pas op dat je niet het vloeibare gedeelte meeneemt!
  2. Snijd de avocado open, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit bij de kokosslagroom.
  3. Pers de limoenen uit en doe dit samen met het zoetmiddel en vanillepoeder ook bij de kokosslagroom.
  4. Bewerk dit met de mixer of een staafmixer tot een glad geheel. Proef of het goed op smaak is. Voeg naar wens meer limoensap of zoetmiddel toe.
  5. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een paar eetlepels van het overgebleven kokosvocht (uit het blikje). Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn.
  6. Wanneer de gelatine goed opgelost is voeg je deze toe aan het avocadomengsel. Mix het geheel goed zodat het bindmiddel niet gaat klonteren.
  7. Giet dit over de kokosyoghurtlaag en verspreid gelijkmatig. Plaats terug in de koelkast en laat goed opstijven.

De toppings:

  1. Hak een klein handje pistachenoten grof.
  2. Rasp de schil van 1 limoen en strooi dit samen met de pistachenoten over de taart.
  3. Strooi voor de sier nog wat extra kokosrasp of -vlokken over de taart. Aansnijden maar!

Geniet ervan!

Ilonca heeft ook een inspirerende website en je kan haar ook volgen op Instagram!

Ga je deze Cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

13918851_10209176176655055_1893177418_o

Delen:


7 reacties op “Glutenvrije Key Lime Pie

  1. Hallo!
    Kan ik ipv vanillepoeder ook merg van een vanillestokje gebruiken? Of klopt dan de smaakverhouding niet meer?
    Liefs Marissa

  2. Hai Marike,
    Als ik deze heerlijk uitziende taart vegan zou willen maken, met hoeveel agar agar kan ik de vulling en de toplaag dan aanpassen?
    Gr. Annemarie

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.