Kersen Kadootje

blank
LoadingRecept opslaan

Het is weer dinsdag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje! Wat als een ‘grap’ op de dinsdag begon is uitgegroeid tot een waar begrip: ‘Oh My Breakkie Pieday!’ Eerder heb je al heel wat Ontbijt Taartjes voorbij zien komen. HIER kun je ze nogmaals bekijken! Een Kersen Kadootje siert dit prachtige bord  van Orca Cool vandaag!

Taart als ontbijt, wie wil dat nu niet? Ik zeg daar alvast zéker geen nee tegen. Deze ontbijttaartjes zijn zo simpel om te maken doordat  je in minder dan een half uurtje dit heerlijke receptje klaar hebt. Smullen maar aan die ontbijttafel voor jong en oud!

Nu het kersenseizoen alweer bijna is afgelopen geniet ik nog snel van een smakelijk taartje. Een smeuïge basis met een vleugje cacao en gevuld met de Koninklijke Kers afgetopt met een toefje van het welbekende witte goud!

Het leukste aan deze taartjes is dat je het gevoel hebt dat je heerlijk luxe aan het eten bent, terwijl alles wat erin zit gewoon hartstikke gezond is. Ik vind de combinatie van havermout en amandelmeel gewoon zo lekker! Uiteraard kun je ook enkel havervlokken of amandelmeel gebruiken. Maak er jouw eigen feestje van! Geen kersen in huis? Geen nood! Gebruik ander fruit naar wens!

Ben je benieuwd naar het recept? Ga er dan snel mee aan de slag!

Gluten-, lactosevrij en verantwoord genieten is een feest!

 

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 10 a 12 cm

Ingrediënten:

  • 25 gr. amandelmeel
  • 25 gr. (glutenvrije) havervlokken of boekweitvlokken
  • 1 ei*
  • 200 gr. soja yoghurt, (lactosevrije) kwark of kokosyoghurt
  • 2 Medjoul dadels
  • 1 tl baking soda en een scheutje citroensap
  • 2 tl cacao poeder
  • 2 tl speculaaskruiden (Ik gebruikte DEZE van Green Gypsy)
  • handje kersen (ontpit)
  • snufje zout

*Vegan? Gebruik 1 el lijnzaad geweekt in 3 el water.

Garnering:

  • 1 grote el (lactosevrije) kwark of kokosyoghurt
  • scheutje sinaasappelsap
  • kers

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius hetelucht.
  2. Snijd als eerste de Medjoul dadels fijn, en ontpit deze smakelijke Rakkers uiteraard.
  3. Meng alle ingrediënten samen tot een glad mengsel met een staafmixer, de baking soda en het scheutje citroensap als laatste zodat het niet z’n kracht verliest.
  4. Proef of het beslag op smaak is. Zo niet voeg evt. nog wat zoetmiddel toe.
  5. Vet een ovenschaaltje of springvormpje in en schep het fluwelen mengsel hier vervolgens in.
  6. Duw hier vervolgens de ontpitte kersen in. Bewaar 1 kers, om deze als de spreekwoordelijke Kers op de taart te gebruiken!
  7. Bak het Pareltje in 20 a 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Je kunt het tussen door even controleren met een satéprikker.
  9. Wanneer deze heerlijkheid klaar is kun je deze decoreren met het yoghurtmengsel!

Geniet ervan met volle teugen! Het is je gegund!

 

IMG_1658

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

3 reacties
  1. Whats Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively helpful and it has helped me out loads. I’m hoping to give a contribution & aid different customers like its helped me. Great job.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.