Brownies from the Block

LoadingRecept opslaan
IMG_5505

Een smeuïge brownie, daar kun je mij gerust voor wakker maken!  Ook met slechts enkele ingrediënten kun je er een verantwoord feestje van maken laat Colette maar weer eens zien! Zij veroverde met dit Toverbaksel zelfs de harten van de kids en mensen om haar heen die het woord ‘gezond’ liever niet in de mond nemen. De new kids, veranderden spontaan in ‘The Brownies on the Block!’
Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!
 
Net als Marike ben ik dol op chocolade. Soms val ik in slaap terwijl ik chocolade schapen tel en droom ik over chocolade fontijnen.  Ik ben verzot op chocolade, helaas kan ik het door mijn galblaasverwijdering niet zo goed meer verdragen. Daar baalde ik stevig van! Toch kwam ik op een idee! Ik zocht naar alternatieven en zo ontdekte ik raw cacao! Gezond en lekker en ja ik kan het ook nog eens goed verdragen.
Raw cacao heeft vele voordelen voor je gezondheid.
Het is goed voor je hart , cholesterol , en bloeddruk en het heeft een positief effect op je bloedsuikerspiegel.
Het verhoogt je alertheid , concentratie en je krijgt er ook nog eens heel veel energie van!
Dat klinkt toch fantastisch! Genoeg redenen om te verwerken in dit heerlijke recept.

Wat had ik mijn boys gefopt toen ik vertelde wat er in zat. Als ze wisten dat er zwarte bonen in zaten hadden ze het nooit gegeten.

Ben je benieuwd naar het recept? Ga er dan snel mee aan de slag!
Gluten-, lactosevrij en verantwoord genieten is een feest!
Wat heb je nodig?
  • 400 gr zoete aardappel
  • 200 gr (uitgelekte) zwarte bonen
  • 1 banaan
  • 100 gr havermeel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 2 Eieren
  • 25 gr cacaopoeder
  • 2 snufjes koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
Topping:
  • Pure chocolade ( hoog percentage cacao )
  • Dadels
  • Amandel schaafsel
Aan de slag!
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius hetelucht.
  2. Schil de zoete aardappels en snij ze in stukken.
  3. Kook de aardappels totdat ze boterzacht zijn.
  4. Doe nu alle ingrediënten ( behalve het bakpoeder en de ingrediënten van de topping) in een kom en doe het in de keukenmachine of meng het met een mixer tot een mooi glad beslag.
  5. Vet je bakblik in of gebruik bakpapier.
  6. Ik gebruikte een vierkant bakblik met bakpapier er in.
  7. Ik vind zelf bakpapier fijner dan invetten omdat je het dan mooier uit het bakblik kunt halen.
  8. Voeg als laatste het bakpoeder toe en roer dit er goed door heen.
  9. Giet nu het mengsel in je bakblik en verdeel het goed en strijk het glad.
  10. Bak de brownie af in 30 a 40 min.
  11. Controleer na 30 min of die gaar is met een satéprikker. Is de satéprikker droog dan je brownie klaar anders nog even in de oven laten. Iedere oven is toch anders.
  12. Als de brownie klaar is laat je hem even afkoelen en haal hem uit het bakblik.
  13. Smelt de pure chocolade in een pannetje op gas of in de magnetron maar blijf hier wel bij staan zodat de chocolade niet verbrand.
  14. Smeer de brownie in met de gesmolten chocolade en strooi hier over de amandel en fijne gesneden dadels.
  15. Zet de brownie in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
  16. Als dat gebeurd is kan het grote genieten beginnen! 😉

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.