Oh My Pizza!

blank
LoadingRecept opslaan

Het is weer maandag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje! Wat als een ‘grap’ op de dinsdag begon is uitgegroeid tot een waar begrip: ‘Oh My Breakkie Pieday!’ Eerder heb je al heel wat Ontbijt Taartjes voorbij zien komen. HIER kun je ze nogmaals bekijken! Vandaag een vreemde eend in de bijt, namelijk een ware ‘Oh My Pizza!’

Dat een pizza niet altijd hartig hoeft te zijn, bewijst deze Kleurrijke Kanjer maar weer eens. Ontbijten met een pizza in plaats van een taartje, dat is ook wel eens leuk! Speciaal voor de mensen die niet houden van taart maar wel van pizza, introduceer ik bij deze de ‘Oh My Pizza!’. Een zomers Juweeltje die je naar hartenlust kan delen met de kids, partner of gewoon helemaal niet. Ze smaaksensatie die je zal ervaren is zo intens, dat ik het helemaal kan beamen als je deze Rakker gewoon lekker zelf op eet.

De krokante bodem is rijk en voedzaam! De smaken van chocolade en kaneel gaan hand in hand samen, dit alles verguld als prachtig fundament samen met de havervlokken, zadenmix en de dadels voor een zoetje. Uiteraard kun je deze helemaal zelf samenstellen! Afgetopt met een wolkendek van mijn favoriete yoghurt en al het mooie rode fruit dat Moeder natuur ons gegeven heeft.

Ik sneed de pizza in stukken en deelde deze met vrienden. De twinkelende ogen en de glimlach die ik terug kreeg was onbetaalbaar!

IMG_2117

Gluten-, lactosevrij en verantwoord genieten is een feest!

Wat heb je nodig?

De basis:

  • 2 kleine banaantjes
  • 60 gr (glutenvrije) havervlokken of boekweitvlokken
  • 3 el zadenmix ik gebruikte DEZE van Vechtenaer Organics.

De vulling:

  • 2 Medjoul dadels (ontpit)
  • handje cranberries of rozijnen
  • 3 el noten naar wens
  • 1 tl honing
  • 1 tl (Ceylon) kaneel
  • 1 tl cacao

De topping:

  • 3 el kokosyoghurt, (lactosevrije) kwark of andere yoghurt naar wens
  • scheutje sinaasappelsap
  • vers fruit naar wens

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapier.
  2. Prak de bananen tot een glad goedje en voeg de havervlokken samen met de zadenmix toe.
  3. Snijd de dadels fijn en voeg deze samen met de overige ingrediënten toe aan de basismix.
  4. Roer deze plakkerige massa door elkaar en proef of het beslag op smaak is.
  5. Stort het deegje op het bakpapier en druk deze bal uit met een lepel in ronde cirkel of elk ander figuur naar wens!
  6. Schuif de bakplaat de oven in en bak de pizza af in zo’n 25 a 30 minuten.
  7. Laat deze Robuuste Rakker even afkoelen, roer de (lactosevrije) kwark en het sinaasappelsap door elkaar. Verspreid deze over de pizza en decoreer de pizza naar wens!
  8. Geniet met volle teugen.

Ga je deze pizza maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

IMG_2108

4 reacties
  1. Please let me know if you’re looking for a author for your weblog. You have some really great posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Cheers!

  2. you’re really a good webmaster. The website loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you’ve done a wonderful job on this topic!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.