Soms ontstaan de meest verrassende creaties wanneer je smaken zoet en hartig met elkaar in de juiste verhoudingen weet te combineren.  

Zo maakte ik met liefde een Torenhoog hartig pracht exemplaar met een zoet accent.  Deze Geitenkaas & Noten verrassing is een brood, cake en taart in één! Een combinatie van geitenkaas, noten, honing, vijgen en kruiden met elkaar verenigd in een heerlijk baksel, waarbij je als een echte ontdekkingsreiziger bij elke hap andere smaken zult herkennen. Als een ware UFO steeg deze Kanjer op in de bakvorm!  

Wauw, de smaak is fantastisch! Een bijzondere verschijning waar je op elk moment van kunt genieten. Deze smaakvolle broodje is luchtig van textuur, niet te zwaar en rijk aan heerlijke smaken! 

Ideaal geschikt voor een borrel met vrienden, als voorafje of gewoon als lunch! 

Nu ik door de weeks erg druk ben op school is het ideaal om ’s avonds te genieten van zo’n heerlijk stukje gevuld

Het broodje is voedzaam door de prachtige pure ingrediënten. Deze zijn o.a. te koop bij De Notenshop.

Ben je benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen op en ga ermee aan de slag! 

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 18 cm

Ingrediënten:

  • 4 eieren 
  • 400 gr  (lactosevrije) kwark/soja yoghurt of kokos yoghurt
  • 100 gr amandelmeel 
  • 150 gr boekweitmeel 
  • 3 el honing 
  • 150 gr geitenkaas*
  • 3  grote vijgen  
  • een grote hand pecannoten of walnoten 
  • 2 tl bakpoeder 
  • Scheutje balsamicoazijn 
  • 2 el zaden en pittenmix 
  • Scheutje olijfolie of pesto 
  • peper en zout 

 *Kun je niet tegen geitenkaas? Probeer dan eens een hard kaas, als peccorino of parmazaan. Ook erg lekker!

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
  2. Klop de eieren met een mixer zo’n 5 minuten tot een lobbige massa.
  3. Doe de melen, bakpoeder en kwark in een mengkom en roer dit mengsel goed door elkaar.
  4. Voeg een scheutje olijfolie/ pesto, kruiden en balsamico toe en spatel voorzichtig de luchtige eiermassa door het deeg heen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn.
  5. Roer de kruiden door het deeg heen evenals de specerijen.
  6. Giet de helft van het mengsel in een ingevette bakvorm.
  7. Strooi hier vervolgens stukjes geitenkaas, noten, vijgen, zadenmix en honing overheen.
  8. Drapeer de rest van het deegmengsel over deze laag en top deze Kanjer met liefde af met de overige geitenkaas, noten, kruiden en honing naar wens. Bewaar wat vijgen/ om deze 10 minuten voor het einde van de baktijd als versiering toe te voegen. Als je dit eerder doet, zullen ze verbranden daar houden we natuurlijk niet van.
  9. Nu kun je dit goddelijke taartje in de oven zetten om te ontpoppen tot een ware Parel!
  10. Na zo’n 50 a 60 minuten is deze klaar. Let op! Strooi 10 minuten voor het einde van de baktijd de stukjes vijgen over het broodje zodat deze kunnen karamelliseren.  
  11. Deze Kracht Patser is klaar wanneer een satéprikker droog uit het baksel komt.

Geniet ervan! Dat heb ik ook gedaan! 

img_3852 

Ga je deze Kanjer maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!