Glutenvrije Brosse Bokkenpootjes

LoadingRecept opslaan

Zie je deze Brosse Bokkenpootjes schitteren? Ze behoren voor mij toch wel tot de categorie jeugdsentiment. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Ik vond het hoog tijd dat deze graag geziene favoriet ook een glutenvrij broertje zou krijgen. 

Deze Oer-Hollandse versnapering is niet alleen een feestje om naar te kijken, het is ook nog eens een Smaaksensatie in de mond! De brosse koek gecombineerd met de fluwelen romige vulling maken het verschil! Ze stonden al een tijdje op de planning, maar hier is het recept dan ook voor jou!

Ben jij benieuwd naar het recept? Ga er dan snel mee aan de slag!

Gluten-, lactosevrij en voor de liefhebbers plantaardig genieten is een feest!

Recept

Wat heb je nodig?

  • Een bakplaat
  • Evt. een spuitzak

Ingrediënten:

Basisbeslag:

  • 75 g amandelmeel
  • 2 eiwitten of 50 gr aquafaba*
  • 1 el agavesiroop/maple siroop
  • 1/2 tl vanillepoeder of aroma
  • 0,5 tl citroenschil
  • 40 g amandelschaafsel
  • 25 g pure chocolade

*Vegan? Gebruik aquafaba!  Het vocht/water uit blikken kikkererwten wordt meest gebruikt om aquafaba te maken.

Vulling:

  • 100 g cashewnoten (3 uur geweekt)
  • 1 tl kokosolie
  • scheutje (plantaardige) melk
  • scheutje citroensap
  • 1 el agavesiroop of maple siroop
  • 1 tl vanillepoeder of  aroma

Garnering:

  • 50 gr pure chocolade
  • tl kokosolie

Aan de slag!

Creme vulling:

  1. Giet het water waar de cashewnoten in zijn geweekt af en maak de cashewnoten fijn in de blender samen met de kokosolie, het zoetmiddel, de vanille en het citroensap.
  2. Laat de blender even draaien net zolang totdat er een stevige egale massa ontstaat. Voeg zo nodig een scheutje (plantaardige) melk toe als de substantie korrelig blijft.
  3. Zet de vulling in de koelkast zodat deze op kan stijven.

De bokkenpootjes!

  1. Pak alvast een bakpapiertje en leg dit op een bakplaat.
  2. Verwarm de oven op 165 graden (heteluchtoven).
  3. Ontvet een kom met een beetje citroensap. De kom mag absoluut niet vet zijn.
  4. Gebruik je eiwit? Scheid het eigeel met het eiwit en klop het eiwit stijf met een mixer.
  5. Gebruik je aquafaba? Klop het kikkererwtensap stijf met de mixer. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden.
  6. Voeg het zoetmiddel, amandelmeel en de vanille toe en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
  7. Vul een spuitzak met het beslag. Probeer kleine, maar redelijk dikke strepen te maken. Dit kan uiteraard ook gewoon met een lepel.
  8. Strooi wat amandelschaafsel over de bokkenpootjes heen.
  9. Schuif deze Bokkige Pootjes de oven in en bak ze 15 à 20 minuten goudbruin.
  10. Laat de koekjes afkoelen totdat ze stevig aanvoelen.
  11. Tover de vulling uit de koelkast en verspreid met een lepel de vulling over de koeken. Druk hier vervolgens voorzichtig een koek op zodat er een sandwich ontstaat.
  12. TIP! Maak de koeken niet te vol! Al doende leert men.
  13. Smelt de pure chocolade en de kokosolie  au bain-marie en doop hier de uiteinden in van de bokkenpootjes. Laat ze goed hard worden en geniet met volle teugen!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram met de #ohmypie.

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

6 reacties
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.