The Peanut Panther

blank
LoadingRecept opslaan
De combinatie van pindakaas en chocolade is toch wel in twee woorden samen te vatten: “Gevaarlijk lekker!”  Zoiets als een goed huwelijk, onafscheidelijk! Een smaaksensatie, juist dat ja! Colette maakte er een prachtige Pie van waar de échte Pindakaas Bazen en Chocolade Charmeurs bij weg zullen dromen. Met enkel de lusten, zonder de lasten!
 
Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!
 
‘Als kleine Colette, huppelde ik ook heel vrolijk in het rond zonder die wel bekende pot met het Goud van de Pindaplant!’
 
‘Pindakaas! Wie is er niet mee opgegroeid? Om heel eerlijk te zijn, heb ik die pot altijd in een hoekje laten staan. Als kleine Colette, huppelde ik ook heel vrolijk in het rond zonder die wel bekende pot met het Goud van de Pindaplant! Over smaak valt te twisten maar nu ben ik er dol op! Het liefste besmeer ik alles met heerlijke smeersel. Van boterhammen tot mijn oh zo geliefde havermoutje, niets blijft een gouden plamuurlaagje bespaard!
In een creatieve bui ontstond ineens dit prachtige taartje. Boordevol voedzame ingrediënten verguld in een fluwelen vulling geserveerd op een krokante bodem!

“Maare… Colette, pindakaas is toch helemaal niet zo gezond?”, is de vraag ik die vaak krijg. Pure pindakaas bevat veel enkelvoudig en meervoudige onverzadigde vetzuren die juist erg gezond zijn. Daarnaast is dit goddelijke goedje een bron van eiwitten en vitamine E, dat helpt bij de opbouw en bescherming van jouw spieren. Leuk weetje is ook dat het goed is voor jouw stofwisseling en immuunsysteem!

Eerlijk is eerlijk, uiteraard alles met mate! Daarom verstopt ik nog wat voedzame ingrediënten in deze taart zonder de kostbare smaak te verliezen. Een beauty met brains, dit taartje is gewoon alles in één!

Klinkt goed toch? Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel met mij mee!

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

 
Wat heb je nodig?
Springvorm advies: 20 cm doorsnee
 
 
Voor de bodem : 
25 gr havervlokken
25 gr havermeel
1 theelepel cacaopoeder
15 gr kokosmeel
65 ml water
 
Voor de vulling: 
  • 100 gr pindakaas (pure versie)
  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gr (lactosevrije) kwark
  • 100 gr zwarte bonen (uitgelekt)
  • 2 eetlepels honing, agavesiroop of ahornsiroop
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 tl vanille aroma of 2 scoops vanille proteïne*
  • Snuf kaneel
  • 7 blaadjes gelatine
  • Optioneel extra zoetmiddel
 
Topping: 
  • Pure chocolade ( hoog percentage cacao)
  • Pinda’s
 
Aan de slag!
 
De krokante bodem:
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius hetelucht. Bedek ondertussen de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de randen in.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom. Gebruik wel het kokosmeel want dat neemt vocht op. Zonder kokosmeel blijft je bodem vochtig. 
  3. Bedek de bodem van de springvorm met het overheerlijk deeg zodat er een egaal tapijtje ontstaat.
  4. Bak de bodem in ongeveer 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de bodem afkoelen.
 
De smeuïge vulling:
  1. Week de gelatine bladen in een kom met water.
  2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of mix het met een mixer tot dat het een mooi glad beslag ontstaat.
  3. Doe 2 eetlepels van je beslag in een pannetje op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine bij.
  4. Voeg dit nu bij de rest van je beslag en roer het goed door.
  5. Giet het beslag op de bodem in het bakblik en zet de taart weer terug in de koelkast voor 3 uur .
  6. Na die 3 uur haal je de taart uit de koelkast en kun je hem garneren met chocolade en pinda’s .
  7. Smelt de chocolade in de magnetron of pannetje op het gas maar blijf hier bij wel staan zodat het niet kan verbranden.
  8. Als de chocolade gesmolten is garneer je de taart hier mee. En eventueel met de pinda’s.
  9. Zet hem nog even weer terug in de koelkast zodat de chocolade hard word.
  10. Klaar? Eet smakelijk en geniet er van!
Liefs Colette
 
Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!
3 reacties
  1. Hoi,

    Ik wil graag deze taart proberen te maken van het weekend.
    Heb al wat variatie gemaakt van de cheesecake en die was erg lekker.

    Vraag me alleen af of het klopt dat hier maar 100 gr kwark in hoeft ipv bijvoorbeeld 700/1000 gram in je andere recepten. Wordt de laag dan niet heel laag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.