Easy Esspressoats Muffins

blank
LoadingRecept opslaan

Een goede koffie of cappuccino dat is een genietmomentje waard! Hoe tof zou het zijn om mijn liefde voor taart te combineren met mijn favoriete koffiemomentje! Kay probeerde het uit en bedacht een geniaal baksel! Easy en super lekker! Voor de mensen die de thee liever laten staan en voor het echte werk gaan, zijn hier de enige échte Espressoats Muffins!

Kay, een jonge sprankelende, krachtige dame die ondanks haar voedselintoleranties altijd blijft denken in kleuren en mogelijkheden en volop geniet van het leven. Ze heeft een lange weg afgelegd met diepe dalen. Door haar tomeloze doorzettingsvermogen is het haar gelukt om erachter te komen waar haar fysieke klachten vandaan kwamen. Een échte inspiratiebron! Wie Kay is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van sport en van heerlijke en gezonde recepten houdt! 

‘De veganisten zijn behoorlijk ter discussie geweest de laatste tijd. Alhoewel ik niet vegan ben, vind ik het toch leuk om af en toe een vegan recept te maken: gewoon, voor de afwisseling en ter experiment. Los daarvan was ik wel even klaar met mijn bananenbroodjes en rijstwafels voor onderweg, dus bedacht ik deze muffins die lekker gemakkelijk mee te nemen en te eten zijn onderweg.

Zoals altijd zijn het aardige energiebommetjes geworden met koffie, proteïne en natuurlijk pindakaas, waardoor ik er ook dolgraag een paar eet als ontbijt!

Eet u smakelijk!’

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is garantie!

Recept voor 6 Kanjers!

Wat heb je nodig?
•2 espresso’s 
•4 ontpitte en geweekte dadels
•citroensap
•zeezout
•100 gr havermout (glutenvrij)
•een scheutje havermelk of andere plantaardige melk 
•2 el chiazaad
•gehakte noten naar wens
•1 el  cacao
•kaneel en speculaaskruiden
Optioneel: 1 scoop vanille proteïne of een tl vanille poeder/aroma

*optioneel als topping: pindakaas en gemengde noten

*kokosolie om vormpjes in te vetten

 

Aan de slag!

  1. Meng de havermout met chiazaad, havermelk en espresso. Hak vervolgens de noten en dadels fijn (of doe in de blender). Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en meng tot een egaal deeg.
  2. Vet je muffinvormpjes in met een beetje kokosolie en vul deze vervolgens met het mengsel.  Hierna kun je de muffins voor 30 minuten op 180 graden in de oven zetten.
  3. Ik koos er voor om de muffins toen ze nog ietwat warm waren te beleggen met pindakaas (dit smelt zo lekker weg op je tong!) en noten voor het plaatje! Natuurlijk zijn er heel veel mogelijkheden om jouw muffins zo leuk en lekker mogelijk te maken!
  4. Geniet ervan!

Oh, en mocht je nu nog meer van mijn bak- en fotografiekunsten willen zien, volg mij dan op  Instagram!

5 reacties
  1. Ik heb ze inmiddels gemaakt en ik vind ze geweldig, vooral om het feit dat ik geen zoetekauw ben en deze door de koffie enzo iets minder mierzoet zijn. Dus Dank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.