Pompoen brownies

blank
LoadingRecept opslaan

Mijn liefde voor brownies is groot, juist omdat deze allrounder onder de baksels zich prima leent voor de meest creatieve experimenten. Ik verpakte de oh zo geliefde pompoen in een chocolade jasje. En ik kan je wel zeggen, deze past perfect! Aangevuld met hazelnoten, speculaaskruiden en een vleugje creativiteit. Deze adembenemende bolide rolde fier zonder enige schroom de oven uit. Luchtig, hoog, smaakvol.. het leek wel een droom!

Deze kanjers maakte ik voor de dames van BBB Health Boutique uit Den Haag, die tijdens hun Challenge werden getrakteerd op wat lekkers. Brownies & Carrot Cake per post! Ik vind het een uitvinding maar zo tof! Iedere week is een andere vestiging aan de beurt. Wist je trouwens dat zij verschillende vestigingen hebben in heel Nederland? Iedereen in Nederland verdient tenslotte een glimlachmomentje!

Stel je eens voor: Je zou een Oh My Pie! pakketje mogen ontvangen. Wat zou jij dan graag willen krijgen? Vertel!

Het recept van deze rakkers heb ik voor jou uitgewerkt, zodat jij hier stiekem al mee kan ontbijten, want ook dat is mogelijk!

blank

 

En dan nu, het recept! Stroop de mouwen maar op, we gaan er een feestje van maken!

Wat heb je nodig?

Springvorm: 16 x 16 cm  of 20 x 20 cm

Ingrediënten:

  • 300 gr pompoen
  • 40 gr amandelmeel
  • 40 gr boekweitmeel of havermeel
  • 100 gr Medjoul dadels
  • 2 eieren of 2 el lijnzaad (geweekt in 6 el water)
  • 50 gr cacao poeder
  • 20 gr agave siroop of honing
  • 1 el kokosolie of hazelnootolie
  • 1 el speculaaskruiden
  • 0,5 tl vanillepoeder of 1 tl. vanille aroma
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout

Decoratie:

  • handje hazelnoten (ongebrand)
  • Optioneel: extra pure chocolade

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet alvast de springvorm in met wat kokosolie.
  2. Snijd de pompoen in stukken en kook deze ongeveer 10 minuten totdat de stukjes gaar zijn. Giet het water af en laat het oranje goud afkoelen.
  3. Doe de pompoen samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine en maak er een fluwelen beslag van.
  4. Proef even of het beslag op smaak is en schenk dit smaakvolle goedje in de bakvorm. Verdeel de hazelnoten en de chocolade over het beslag. Ze trekken vanzelf in het beslag.
  5. Schuif de bolide in de oven en bak deze in zo’n 30 a 35 minuten goudbruin. Wat zal het waanzinnig lekker ruiken in huis!
  6. Laat dit koninklijke pareltje minimaal een halfuurtje afkoelen voordat je een koninklijk mes in deze fantastische verschijning gaat zetten.
  7. Eetsmakelijk en vergeet niet te genieten!

Ga je  deze brownies maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

blank

 

34 reacties
  1. Oei, wat lekker…. Dank je Marike voor het delen! Deze ga ik zeker maken.
    Een vraag: Moet de pompoen geschild worden? Of wordt door het koken de schil zo zacht dat je het met de andere ingrediënten kunt mengen?

    1. Hi Heleen, wat leuk! De pompoen hoef je niet te schillen. Deze laat vanzelf los. Zelf pureer ik deze gewoon mee. Je proeft er niets van. Succes! Liefs Marike

      1. Net gemaakt.. zo lekker!! Vooral als het even in de koelkast heeft gelegen.
        Ik had de extra chocolade niet gedaan. Zou het met chocolade iets krokanter worden of moet ik het dan iets langer bakken?

        1. Hey Iris,
          Wat leuk om te lezen! Jaa de brownies zijn iets krokanter wanneer de chocolade er in zit, geeft meer bite en stevigheid. Ik hoop dat je genoten hebt!

          Liefs,
          Marike

  2. Wat een heerlijk recept! zelf mijn zoon die geen pompoen lust smult ervan, en zo klaar. Had deze ook gemaakt met een oranje pompoen maar die is echt niet lekker hier indus hop terug naar de flespompoen en ja hoor veel minde drassig en meer smaakt, is bij ons de faoriet. Oja lekker met ganache erover.?

    1. Lieve Petra,

      Jeetje, wat leuk om te lezen! Wat grappig dat de flespompoen het beter deed. Ik merk wel dat er verschillen zitten in de structuur van de oranje pompoenen. Goed om te weten dat de flespompoen de structuur van de brownie beter maakte!

      Liefs,
      Marike

  3. Wat een heerlijk recept!!! En ik ervaar ook dat het met de flespompoen het lekkerst en beste is/gaat.( ik kook en pureer deze met scholen al proef je niet.?
    Ook met stukjes pure chocolade zalig. Zelfs mijn zoon die geen pompoen lust eet het want je proeft het helemaal niet erin terug.
    Echt een blijvertje.

  4. Oh, wat een heerlijke brownies, recept gevolgd, 37 minuten in de oven, in de oven met deurtje open laten afkoelen, mmmmmmm, dankjewel!!

  5. Gisteren samen met mijn 9 jarige chocoholic dochter gemaakt! Zij had nogal bedenkingen of het wel echt naar brownie zou smaken. Maar te lekker! Glansrijk door de smaaktest van mijn dochter! Wij hadden 25 gram cacaopoeder vervangen door green gipsy la vida choco en pecannoten ipv hazelnoten. 90 % pure chocolade in stukjes erop. Dit is zeker een blijvertje.

  6. Hoi Marike,
    Hoe verwerk ik de kokosolie in het recept? Eerst smeltje6of bestaat er ook vloeibare kokosolie. Sorry ik heb echt geen idee 🙂

  7. Ik heb een grote pompoen gekregen van mijn grootvader, dus dit recept komt goed van pas. Ik kijk er naar uit om dit te maken. Kan het pompoenvlees eventueel rauw fijngemalen worden en zo in het beslag vermengd worden?

  8. Wat een heerlijke brownie. Een luie zondag toevallig alles in huis dus bakken maar.
    Zelf gekozen voor pecan noten en stukjes chocolade erop.
    😋😋
    Marike, dank je wel voor je heerlijke recepten heb er al veel gemaakt en anderen ook verslaafd aan gemaakt Hahaha.
    Maar deze ga ik vast vaak maken en dan met een eigen twist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.