Spicey vanilla oats

LoadingRecept opslaan

Instagram zit vol verborgen schatten. Zo ontdekte ik het account van Christel. Een inspirerende dame die dagelijks haar betoverende ontbijtfeestjes en pareltjes op haar tijdlijn deelt. Een creatieve, sportieve vrouw met een Brabantse roots. Een lieve moeder, fancy kledingverkoopster en een passie voor bakken, deze dame kan het gewoon allemaal! Wanneer je haar foto’s bekijkt dan ervaar je de magie! Ik was zo benieuwd naar het verhaal achter deze dame. Ben jij benieuwd wat haar favoriete ontbijtfeestje is op dit moment? Lees dan snel met ons mee!

“Kun je je voorstellen; een herfstachtige dag. De wind giert door de bomen en verdwaalde herfstbladeren dansen mee in harmonie . Ondertussen slaat de regen neer op de tegels en speelt ritmisch een eigen melodie. IJverig zet je de verwarming een tandje hoger of wordt het haardvuur ambachtelijk aangestoken.  Ja, heb je beeld voor ogen? Houd dit  vast want daar past dit heerlijke warme ontbijtje bij.

Een ontbijttaartje geserveerd met een grote dosis liefde. Smeuïg, smaakvol en verrassend! Klaar in slechts enkele handelingen en uiteraard ook nog eens verantwoord.

Een aanrader met een vleugje magie!

Haal uit de kast!
-blender
-oven
-ovenvast schaaltje ○ 12 cm

Heb je alles in huis?

  • banaan
  • 1 eiwit
  • 50 gram fijngemalen (glutenvrije) havermout
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 el magere kwark
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chaikruiden* of speculaaskruiden
  • paar druppels stevia vanillesmaak
  • 1 tl bakpoeder
  • kokosbloesemsuiker

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het ovenschaaltje in.
2. Doe alle ingrediënten (behalve het zoetmiddel) in de blender en blend dit tot een egale massa.
3. Schenk het fluwelen goedje in het ovenschaaltje en zorg ervoor dat jouw beslag minimaal een halve centimeter onder de rand blijft van het schaaltje blijf zeker een halve cm onder de rand anders heb je kans dat het over gaat lopen.
4. Als laatste strooi je als een ware toverfee wat kokosbloesemsuiker over het prachtige pareltje. Schuif deze smaakvolle bolide de oven in voor zo’n 18 a 20 minuten. Hou wel een oogje in het zeil, want iedere oven is anders.
5. Serveer jouw ontbijtje warm of eet deze koud. Aan jou de keuze!

Christel’s Chaikruiden!

*Chaikruiden kun je makkelijk zelf maken door de volgende kruiden te mengen (alles in poedervorm)

  • 12 tl kaneel
  • 4 tl peper
  • 10 tl kruidnagel
  • 8 tl gemberwortelpoeder
  • 4 tl nootmuskaat
  • 8 tl kardemompoeder

Altijd handig om een potje chaikruiden te hebben, dit geeft ooit net wat extra’s aan een gerecht of drankje.

Vind je het leuk om mij te volgen op Instagram.

Liefs Christel”

5 reacties
  1. Hiya, I am really glad I have found this information. Today bloggers publish only about gossips and net and this is actually frustrating. A good website with exciting content, that’s what I need. Thank you for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

    1. Wat jammer dat je het zo hebt ervaren. Heb je het beslag wel even geproefd? Wanneer je iets bakt is het heel belangrijk om het beslag te proeven en te fine tunen naar jouw eigen smaak.

      Succes de volgende keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.