Power Bars!

blank
LoadingRecept opslaan

Rennen, vliegen, vallen en weer opstaan. Voor je het weet is er weer een dag voorbij. Tussen de herfst- en de kerstvakantie is het altijd spits in het onderwijs. Om de drukke dagen te trotseren zorg ik er altijd voor dat ik wat voedzame tussendoortjes bij mij heb, die niet alleen goed smaken maar mij ook de energie geven die ik nodig heb. De fantastische repen van Colette zijn op dit moment mijn favoriet! Robuust, smaakvol en ontzettend handig! Iedereen kan het maken, zelfs de anti-keukenheld kan zijn of haar succeservaring aantikken!

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

 

‘De keuken is echt mijn favoriete domein in  het huis. Ik breng er vele uren door om allerlei gezonde lekkere dingen te maken. Dit geef mij energie mijn omgeving geniet vrolijk mee van al het lekkers dat er uit de oven of koelkast rolt! 

Dat dit niet altijd heel veel werk is bewijzen deze gezonde repen maar eens! Deze Power Bars bevatten slechts enkele pure ingrediënten en je maakt ze in een handomdraai!

Lekker voor mee in je lunchbox naar je werk of na het sporten. Eigenlijk voor elk moment van de dag! 
Milieubewuste tussendoortjes, je hoeft ze niet eens te verpakken want ze zijn zo op!

 

Haal uit de kast!

Alles in huis?

  • 100 gr (glutenvrije) havermout
  • 100 gr dadels (ontpit)
  • 100 gr vijgen
  • 25 gr honing
  • 10 gr chiazaad
  • 25 gr amandelen
  • 25 gr rozijnen
  • 10 gr cacaonibs
  • 100 ml water 
  • Optioneel 1 scoop vanille whey (of rice proteïne)
  • Optioneel pure chocolade (met een hoog cacao percentage )

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 gr. Doe ondertussen het chiazaad in 100 ml water en laat dit even zwellen, zodat er een papje ontstaat.
  2. Maak de dadels en vijgen met een keukenmachine fijn 
  3. Voeg de havermout , honing en het chiazaad hier aan toe en mix het geheel tot een smeuïge massa.
  4. Snijd de amandelen in stukjes en roer deze samen met de rozijnen en cacaonibs door het mengsel heen.
  5. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
  6. Verdeel het mengsel over het bakblik en druk dit goed aan.
  7. Bak de havermoutrepen in 30 min af en laat ze daarna goed afkoelen en uitharden. Wat zal het lekker ruiken in huis!
  8. Optioneel , smelt de chocolade op een laag vuur en strijk het over de repen en zet ze even in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
  9. Durf te variëren met de ingrediënten. Wat dacht je van: cranberry’s , kokos of pindakaas? Varieer er gerust mee!
  10. Geniet van!

Liefs, Colette”

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

1 reactie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.