Het is weer dinsdag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje! Wat als een ‘grap’ op de dinsdag begon is uitgegroeid tot een waar begrip: ‘Oh My Breakkie Pieday!’ Eerder heb je al heel wat Ontbijt Taartjes voorbij zien komen. HIER kun je ze nogmaals bekijken!

Ontbijten in stijl binnen 10 minuten? Charlotte laat ons vandaag zien dat het kan!

‘De versierde stoel van de Sint is nog warm, de stoomboot is pas net vertrokken en de laatste pepernoten vinden hun weg naar de prullenbak. Toch mag dit je er niet van weerhouden om te ontbijten met een glutenvrije speculaas mug cake! Met ei, banaan en havermout als basis zit jij helemaal goed voor je tussendoortje of als ontbijtje. 

Mug-cake

Een mug-cake is een cakeje in een mok. Met een paar gezonde ingrediënten, een mok of kommetje en een magnetron maak jij al een zacht en gezond cakeje. De basis is meestal van havermout, ei en banaan. Verder kun je je mug precies zo maken hoe jij hem lekker vindt door er andere soorten ingrediënten aan toe te voegen.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 2 el (glutenvrije) havermout
  • 1 tl cacao
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 tl koek- en spulaaskruiden
  • snuf bakpoeder
  • optioneel: 1 tl agavesiroop of honing
 

Hoe maak je het?

Vet een kommetje in met bakspray. Prak de banaan zeer fijn tot puree. Meng de banaan samen met de overige ingrediënten in het kommetje tot een glad beslagje. Plaats het kommetje voor 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron tot het is opgesteven tot een cakeje. 

Stort de mug cake op een bordje of eet hem zo uit je kommetje of mok. Lekker met wat blauwe bessen erbij en een kop thee! 

Eet je mug cake als ontbijt of als gezond tussendoortje! 

Eet smakelijk! 

Wil je meer inspirerende recepten en artikelen lezen van Charlotte? Neem dan eens een kijkje op haar website! Volg haar ook op Instagram en Facebook!