Plotseling verscheen dit prachtige plaatje op mijn beeldscherm. Een grote glimlach kon ik niet langer onderdrukken en mijn ogen begonnen spontaan te stralen. Ik wist het zeker, dit zou mijn kersttaart worden. Ook als staat internet vol met allerlei lekkernijen en zou ik alle 100 pareltjes op mijn site aan kunnen bevelen, toch doe ik dit niet. De Oh My Pie! tip voor vandaag, kijk, lees en ervaar de passie waarmee deze Queen of Pies gemaakt is. Karlyn maakte deze taart met liefde speciaal voor ons.  

Al een hele lange tijd volg ik Karlyn. Een inspirerende dame met een sporthart van goud en een goed gevoel voor alles wat in een springvorm past. De positieve levenshouding die zij uitdraagt heeft iets magisch. Oog hebben voor anderen, een luisterend oor bieden en genieten van de kansen die op haar pad komen, Karlyn doet het allemaal. Het glas is bij haar altijd half vol en dat siert haar. Het kan dan ook niet anders dat alle rust en liefde die zij uitstraalt vast verwerkt is in deze taart. Een waanzinnige taart met een krokante bodem gemaakt van voedzame en smaakvolle ingrediënten. Noten, in alle kleuren en smaken sieren de taart. In een handomdraai gemaakt en ook nog eens een lust voor het oog! Ben jij benieuwd naar het recept? Lees dan snel met ons mee!

 

Speciaal voor de feestdagen mag je gerust een keer uitpakken. De taart is machtig maar intens lekker! Serveer gewoon kleine stukjes en geniet dubbel!

Gluten- en lactosevrij genieten zonder poespas!

 

Wat heb je nodig?

Springvorm 18 cm

Bodem

  • 80 gr kokosrasp
  • 150 gr dadels
  • 100 gr hazelnoten
  • 40 gr amandelen

Vulling

  • 150 gr Medjoul dadels
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 100 gr cashewnoten
  • 4 a 5 grote el cacaopoeder
  • 1 el kokosolie
  • 100 ml water, evt iets meer om het goed te mengen

Optioneel

  • 1 reep pure chocolade 72%
  • halve reep witte chocolade

 

Aan de slag!

Zet avond van te voren de cashewnoten en de zonnebloempitten in een bakje met water zodat deze kunnen weken.

 

Voor de bodem:

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met een bakpapiertje en vet de randen in.
  2. Maal alle ingrediënten voor de bodem  fijn in de keukenmachine. Houd je van een crunchy bite? Maal de amandelen dan niet helemaal fijn.
  3. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een vork of lepel. Zet de springvorm even in de koelkast.

Voor de vulling:

  1. Doe de ingrediënten voor de vulling (behalve de kokosolie) bij elkaar. Maal deze fijn met een keukenmachine. in Maal alle ingrediënten, behalve de kokosolie, totdat het heel klein en fijn is.
  2. Voeg wat water toe mocht het moeizaam gaan. Met een goede keukenmachine zou dit  makkelijk moeten lukken.
  3. Mocht je net als ik gebruik maken van een blender, zing dan even een liedje want het maalproces zal wat langer duren.
  4. Verwarm de kokosolie en zodra deze gesmolten is, voeg je deze toe aan het mengsel.
  5. Giet het mengsel vervolgens in de springvorm, verdeel het goed et voilà! Je bent klaar.

 

Voor net dat beetje extra!

Ik heb nog een extra laag toegevoegd aan dit pareltje, namelijk een pure chocolade laag! Zonder is de taart ook erg lekker, maar soms heb je extra zin in chocolade; go for it;)

Wat doe je; smelt een kleine reep pure chocolade en giet deze als laatste over de pie.

TIP! Wil je meer inspirerende foto’s van Karlyn voorbij zien komen? Volg haar dan op Instagram!