Matcha & Lemon Pie

blank
LoadingRecept opslaan

Instagram zit vol verborgen schatten. Zo ontdekte ik het account van Christel. Een inspirerende dame die dagelijks haar betoverende ontbijtfeestjes en pareltjes op haar tijdlijn deelt. Een creatieve, sportieve vrouw met een Brabantse roots. Een lieve moeder, fancy kledingverkoopster en een passie voor bakken, deze dame kan het gewoon allemaal! Wanneer je haar foto’s bekijkt dan ervaar je de magie! Ik was zo benieuwd naar het verhaal achter deze dame. Speciaal voor Oh My Pie! maakte zij dit mooie taartje, een kunstwerk! Ben jij benieuwd naar haar recept? Lees dan snel met ons mee!

‘De Matcha Latte met Lime die ik dronk bij de Starbucks heeft mijn hart veroverd. Wat is deze combinatie waanzinnig lekker! Ik kon het dan ook niet laten om deze heldinnencombinatie in een taartje te verwerken. En zoals altijd geef ik hier mijn eigen draai aan. In slechts enkele handelingen tover jij een artistiek kunstwerk op tafel met verrassende smaken. Dit kun jij natuurlijk ook!

Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel met mij mee!

Wat heb je nodig?
-springvorm van ongeveer 16 cm doorsnede
-1 vel bakpapier
– zoutsteen of aluminium bakplaat
-mengkom
-mixer

Ingrediënten bodem:
– 1 el kokosolie
– 30 gr (glutenvrije) havermout
– 10 gram kokosmeel*
– 1 tl kaneel

Ingrediënten kwarkvulling:
– 300 gr magere kwark of een lactosevrije variant
– 5 gelatineblaadjes
– 2 tl matcha
– paar druppels suikervrije citroensap

Topping :
-20 gr pure chocolade

* heb of wil je geen kokosmeel gebruiken dan kun je dit weglaten en 10 gr meer havermout gebruiken

Bereidingswijze:

1. Zet eerst de zoutsteen of aluminium bakplaat in de vriezer, deze moet goed koud zijn.
2. Smelt in een steelpannetje de kokosolie en voeg de rest van de ingrediënten toe die je nodig hebt om de bodem van de taart te maken. Bekleed  de bodem van springvorm met een velletje bakpapier en giet het havermoutmengsel erop. Druk deze goed aan met de bolle kant van een lepel.
3.Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water en knijp ze uit.
4. Was je steelpannetje uit en gebruik deze weer om de gelatineblaadjes op te lossen in een klein laagje water.
5. Doe de ingrediënten voor de vulling in een mengkom en mix deze met een mixer door elkaar. Voeg langzaam de opgeloste gelatine toe.
6. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwark mengsel erover. Zet jouw taartje voor tenminste 2 uur terug in de koelkast.
7. Na 2 uur kun je de pure chocolade au bain marie smelten voor een artistiek kunstwerk. Haal de zoutsteen uit de vriezer en maak er met de chocolade een mooi kunstwerkje op, door de kou stolt dit vrij snel en kun je het als decoratie op je taartje gebruiken.  Van de overige chocolade kun je nog lijnen over je taartje trekken.

En hé, het is voor 2 personen dus nu niet in je eentje opeten!

Liefs Christel

Volg Christel op Instagram voor meer inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.