Trotse Tiramisu Taart

Zo trots als een Pauw danst deze Pie sierlijk over de tafel.

Is het geen plaatje? Hier zouden we toch allemaal een hap van willen nemen? De geuren, smaken en kleuren van de oh zo bekende tiramisu in een vernieuwend jasje. Een prachtige Pie die de sleutel is voor verbinding. Je kan deze creatie namelijk met iedereen delen: de kieskeurige visite, de kids die geen spruitjes lusten, een jengelende echtgenoot of misschien juist een collega met een ‘eetuitdaging’. Het kan, het mag en het leuke is, het smaakt gewoon fantastisch! Anne laat ons vandaag zien dat het mogelijk is!.

Sprookjes,

ik ben er dol op! Waan je even in de keuken van Anne: met haar gouden lokken, helder blauwe ogen en een natuurlijk gevoel voor het bakken van prachtige pareltjes tovert zij een glimlach op het gezicht van alle lezers. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het is dan ook een eer dat deze dame haar recepten met ons wil delen! HIER kun je lezen wie zij is. Vandaag deelt zij een fantastisch recept met ons!

‘Voor een bijzonder moment maakte ik dit betoverende fenomeen, een Trotse Tiramisu Taart. Met een robuuste bodem gemaakt van mijn favoriete zaden, noten en pittenmix, bedekt onder een luchtige chocolademousse met voor de liefhebbers een vleugje koffie. Gevolgd door een luchtige room laag en afgetopt met een sneeuwlaagje van cacao.
En weet je wat nou zo leuk is aan deze taart? Iedereen kan het maken! Zonder gluten en geraffineerde suikers. De Old School tiramisu kan wel inpakken! Gemaakt met fijne basis ingrediënten en onwijs lekker. Want wie wil dit nu niet als traktatie? Deze keer dus een origineel taart recept met een vleugje zoet, zuur en voor al met heel veel pit(ten).
Kijk, luister, ruit, proef en ervaar het zelf!
Wat heb je nodig?
Springvormadvies: 21 cm
Ingrediënten:
Voor de bodem:
  • 150 gr noten, pitten en / of zaden naar keuze
  • 100 gr Medjoul dadels (ontpit)
Voor de chocolaag:
  • 1 blaadje gelatine*
  • 2 avocado’s
  • 100 gr Medjoul dadels (ontpit)
  • 2 el cacao
  • 2 el ahornsiroop
  • 25 ml kokosolie (gesmolten)
  • 4 a 5 el (lv) yoghurt, kwark (of kokosroom)
  • snufje zout
  • Optioneel: 1 zakje oploskoffie
Voor de romige laag:
  • 200 gr (lv) kwark, kokosyoghurt
  • 2 blaadjes gelatine*
  • 2 el ahornsiroop
Voor de topping:
  • 2 el cacao
 *Vegan? Gebruik eens Johannesbroodpitmeel i.p.v. gelatine. Voor de chocolade laag heb je 0,5 tl nodig en voor de roomlaag heb je 1 tl nodig. Mix de Johannesbroodpitmeel met de andere ingrediënten mee en laat de lagen opstijven zoals staat aangegeven.
 
 Aan de slag!
  1. Plaats een bakpapiertje op de bodem van een cakeblik of versier de bodem van een springvorm met bakpapier
  2. Heb je jouw favoriete noten en zadenmix samengesteld voor de bodem? Dan kunnen we hatjikidee aan de slag! Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal fijn tot een smeuïge massa. Wat smaakt dit goed!
  3. Druk de bodemmix uit over de bodem van de springvorm en zet deze in de koelkast.
  4. Ga vervolgens aan de slag met de smaakvolle chocolade tussenlaag. Laat de gelatine weken in koud water, wring deze daarna uit en verwarm de gelatine in een paar eetlepels water.
  5. Mix nu alle ingrediënten (incl. gelatine dus) voor de chocolaag door elkaar in een blender.
  6. Verdeel de chocolaag over de bodem van de taart en laat deze zo’n 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Ga ondertussen verder met de parelwitte room laag!
  8. Laat de gelatine weken in koud water, wring deze daarna uit en verwarm de gelatine in een paar eetlepels water.
  9. Roer alle ingrediënten voor de kwarklaag door elkaar en verdeel deze over de chocolade laag.
  10. Laat het geheel nog eens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast,
  11. Als laatste kun je de cacaopoeder over de taart heen strooien. Gebruik hiervoor eens een zeefje, dat zorgt ervoor dat de cacao gelijkmatig wordt verdeeld.
Enjoy!
Wil jij meer inspiratie van Anne voorbij zien komen? Volg haar dan op Facebook, Instagram of neem een kijkje op haar website.

Delen:


2 reacties op “Trotse Tiramisu Taart

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.