Chocolicious!

blank
LoadingRecept opslaan

Zei iemand chocolade?

Een dag zonder chocolade is als een schoen zonder veters, een vrouw zonder handtas, een taart zonder bodem en een man zonder charisma, ach alle gekheid op een stokje. Colette weet ons weer eens te verbazen met haar toverkunsten door van enkele op het oog eenvoudige ingrediënten feestelijke chocolade vlaaitjes te maken. Chocolicious!

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

Geluksmomentje

Na een drukke dag kan ik intens genieten van een momentje voor mijzelf met wat chocolade en een kop thee op de bank. Helaas kan ik chocolade door mijn galblaasverwijdering niet goed meer verdragen en moet ik mijn chocoladegeluk beperken.

Wie niet sterk is moet slim zijn, bedacht ik mij tijdens een bakavontuur in de keuken. In een handomdraai toverde ik dit kwartet op tafel. Stel je eens voor! Een cruchy bodem gemaakt van havermout en dadels, gevuld met een sprankelende koperen mousse, welke mij verdacht veel deed denken aan de Old School chocolade mousse, waar ik vroeger zo dol op was! En yes, deze chocoladevlaaitjes kan ik verdragen. Chocolicious!

Ontbijt, tussendoortje of dessert.Het kan allemaal met deze heerlijke chocolade vlaaitjes!

Wat heb je nodig?

4 tartelette vormpjes

Ingrediënten:

Bodem:

  • 100 gr havermout
  • 125 gr dadelpasta*
  • 5 gr raw cacao
  • 50 ml water
  • 10 gr chiazaad

 Vulling :

  • 1 avocado
  • 75 gr dadelpasta
  • 10 gr raw cacao
  • 50 gr vanille kwark
  • 10 gr pure chocolade

Optioneel

  • 15 gr vanille whey
  • extra zoetstof

Garnering :

  • pistache noten
  • goji bessen

*Dadelpasta

Je hebt nodig :

  • 150 gr Medjoul dadels
  • 200 ml goed warm water
  1. Doe de dadels in het water en laat ze even zacht worden( ongeveer 15 min ) Pureer de dadels met het water in een blender net zo lang tot dat er een dikke pasta ontstaat .
  2. Bewaar de pasta in een potje in de koelkast.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet ondertussen de tartelette vormpjes in.
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en schep dit mengsel in de vormpjes en bak ze af in 15 a 20 min.
  3. Ga ondertussen door met het maken van de vulling. Prak de avocado fijn en voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe.
  4. Pureer deze fijn tot een gladde mousse. Proef even of jouw gouden goedje op smaak is.
  5. Als de bodempjes zijn afgekoeld kun je ze vullen met de mousse en garneren naar hartenlust garneren.
  6. Ze zijn nu klaar om van te genieten!

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.