Ontbijten met taart, natuurlijk kan dat! Amanda maakte deze Tovertaartjes met een betoverend karakter! 

Wie Amanda is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Amanda is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om de darmen in een goede conditie te houden!

Tovertaartjes

‘Ontbijt taartjes zijn een hit, ik ben er dol op! Mijn ontbijtje van afgelopen zondag inspireerde mij om deze Tovertaartjes op tafel te toveren. Wauw, wat een hemels ontbijt! 

In een handomdraai zette ik met dadels, amandelmeel, bessen, appels en noten een waanzinnige combinatie in elkaar. Wat een super combinatie!

En weetje? De magie zit hem in de bodem. Met de juiste toverspreuk en een vrolijke glimlach kwam er een prachtig kruimeldeeg uit mijn keukenmachine.  Samen met de allerlekkerste ingrediënten als topping  is dit een super traktatie geworden om je vingers bij af te likken! 

Durf jij de uitdaging aan te gaan? Stroop de mouwen maar op en we gaan aan de slag!

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

Wat heb je nodig?

  • keukenmachine, blender of staafmixer
  • 4 kleine taart vormpjes (Hema)

Ingrediënten voor de bodem:

  • 125 gram amandelmeel 
  • 80 gram dadels (zonder pit)
  • 2 TL kaneel 
  • 1 TL vanillepoeder 
  • 1 EL dadelstroop (biologisch)
  • 1 EL kokosolie (gesmolten)
  • 1 EL kokosrasp 
  • snuf zeezout 

Ingrediënten voor de topping:

  • 1 appel
  • 1 hand noten
  • 1 hand blauwe bessen (vers)
  • 1 EL dadelstroop (biologisch)
  • snuf kaneel
  • kokosrasp (optioneel)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe in een keukenmachine of blender alle ingrediënten van het recept van de bodem. Mix alles op de hoogste stand fijn.
  3. Vet de kleine taart vormpjes in met kokosolie of bakspray.
  4. Maak 4 bolletjes uit het deeg en druk 1 bolletje deeg uit in elk vormpje. Let op! Druk het deeg goed aan, ook aan de zijkanten. Verdeel het dus goed.
  5. Met de gevulde vormpjes voor 5 a 10 minuten in de oven op 200 graden, Hierdoor wordt de bodem lekker knapperig en krijg je geen ‘natte’ tovertaartjes. 
  6. Maak ondertussen het appel mengsel. Snijd de appel in kleine blokjes (met schil) en doe deze in een kom. Doe de blauwe bessen erbij samen met de noten. Je kunt de noten eventueel van te voren fijn hakken met een mes. 
  7. Voeg de dadelstroop, kaneel en kokosrasp toe 
  8. noten kun je eventueel fijn hakken met een mes. Voeg daarna de dadelstroop, kaneel en kokosrasp toe aan je appel mengsel. Spatel het mengsel door elkaar. 
  9. Haal de gevulde taart vormpjes na 5 min uit de oven en vul deze met het appel mengsel. Wil je er echt een tovertaartje van maken? Strooi er dan wat extra kokosrasp overheen voor een toverzand effect. 
  10. Bak je tovertaartjes zo’n 15 minuten af op 180 graden
  11. Idee -> Eet lekker uit het vormpje, zo blijft het taartje iets langer warm!

IMG_1148[1]

IMG_1149[1]

 

Ga je deze taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vinden wij leuk! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram.

Vergeet niet de haghtag: #lifestylebyamanda & #ohmypie te gebruiken!

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Amanda & Marike