Raspberrylicious!

blank
LoadingRecept opslaan

Instagram zit vol verborgen schatten. Zo ontdekte ik het account van Christel. Een inspirerende dame die dagelijks haar betoverende ontbijtfeestjes en pareltjes op haar tijdlijn deelt. Een creatieve, sportieve vrouw met een Brabantse roots. Een lieve moeder, fancy kledingverkoopster en een passie voor bakken, deze dame kan het gewoon allemaal! Wanneer je haar foto’s bekijkt dan ervaar je de magie! Ik was zo benieuwd naar het verhaal achter deze dame. Speciaal voor Oh My Pie! maakte zij deze taartjes! Wat een plaatjes! Ben jij benieuwd naar haar recept? Lees dan snel met ons mee!

Feestje

‘Raspberrylicious! Deze kreet kwam uit mijn keuken bij het maken deze fantastische ontbijttaartjes. Een luxe om te zien, super simpel om te maken. De cake bodems, gemaakt van slechts enkele ingrediënten, vormen een perfecte basis voor de kroon van frambozen mousse.

Een vrolijke verschijning waar je op elk gewenst moment van de dag van kan genieten.

Stroop de mouwen maar op, we gaan er een feestje van maken!

Benodigdheden:

  • blender
  • oven
  • mixer
  • spuitzak
  • 2 siliconen bakvormpjes O 10cm

Voor de bodem:

  • 50 gr (gv) havermout
  • 25 gr kokosmeel
  • 50 ml plantaardige melk (ik gebruikte ongezoete amandelmelk)
  • 1 ei*
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder

Voor de mousse:

  • halve avocado
  • 200 ml kokosyoghurt, (lv) kwark of een dikke yoghurt
  • 100 gr frambozen

Voor de topping:

  • 6 frambozen
  • kokosrasp

*Vegan of eivrij? Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water. Voeg het lijnzaadpapje toe ipv het ei. Net zo lekker!

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de vormpjes alvast in.
  2. Nu is het tijd om alle ingrediënten voor de bodem goed mixen met een (hand)mixer. Proef even of jouw fluwelen mengsel op smaak is. Zo niet voeg nog wat zoetmiddel of specerijen toe.
  3. Vul de vormpjes met het beslag waarna zij al dansend de oven in kunnen gaan voor een bruiningskuurtje van 20 a 25 minuten.
  4. Ondertussen kun je de ingrediënten voor de mousse in de blender doen en mixen tot er een egale massa ontstaat. Dit smakelijke goedje kun je in de koelkast plaatsen zodat dit op kan stijven.
  5. Laat de havermout bodems goed afkoelen en duw ze iets in met een lepel of haal er wat vulling uit zat er een kuiltje ontstaat.
  6. Doe de mousse in een spuitzak en spuit op elk taartje een kleurrijke kroon. Heb je geen spuitzak dan kan dit ook natuurlijk met een lepel.
  7. Smullen maar! Heerlijk met wat verse frambozen en kokosrasp erop!

Tip: Heb je weinig tijd? Geen probleem! Bak de havermoutbodems een dag van te voren. Je kunt deze makkelijk in een plasticdoosje bewaren in de koelkast. Dan hoef je ‘s ochtends alleen nog maar de mousse te maken en die is écht zo klaar!

Liefs Christel

Volg Christel op Instagram voor meer inspiratie!

1 reactie
  1. Ziet er weer verrukkelijk uit! Ik kan helaas niet tegen haver, dus ik zal het eens proberen met een combi boekweit-kokos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.