Nutella Cadeautje

blank
LoadingRecept opslaan

Sprookjes gaan niet enkel altijd over rozen. Zo nu en dan zit er een addertje onder het gras. Juist op de dagen van: rennen, vliegen, vallen en weer opstaan is het goed om altijd een momentje voor jezelf in te lassen. Het bakken van een taartje is voor mij een moment van ontspanning. Een écht Nutella Cadeautje om de slingers alvast op te hangen en om de dag met een feestje te beginnen.

Nutella Cadeautje zonder het welbekende potje

Een waanzinnig baksel a la Oh My Pie! zonder het welbekende potje Nutella, waarbij de hazelnoten vrolijk dansen op een bedje van een smeuïg en sticky Nutella taartje. Het mooiste is ook nog eens, dat deze Kanjer te maken is in een handomdraai! Met een prachtige witte parel voor een fris accent! Man oh man, wat is het toch fijn om taartentovenares te mogen en te kunnen zijn!

Gluten-, lactosevrij en verantwoord genieten is een feestje!

Springvorm advies: Gebruik een schaaltje of springvorm van 10 a 12 cm.

Ingrediënten:

  • 1/2 banaan en 1/2 avocado (of gebruik 1 rijpe banaan of 1 avocado)
  • 40 gr amandelmeel (voor de luxe paardjes onder ons: hazelnootmeel is nóg lekkerder)
  • 1 ei*
  • 1 Medjoul dadel
  • 1 el cacao
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 el agavesiroop of ahornsiroop
  • 2 el hazelnoten of 1 el pure hazelnootpasta
  • snufje zout
  • 2 el  kokosyoghurt of soja yoghurt of (lv) roomkaas

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water.

Optioneel: strooi wat kokosbloesemsuiker over het taartje voor een extra smaakbeleving. Een karamellaagje op en top!

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven op 170 graden hetelucht. Vet een springvormpje of een ovenschaaltje in.
  2. Prak de rijpe banaan en evt. de avocado  in een kommetje met een vork tot moes.
  3. Voeg vervolgens de amandelmeel, bakpoeder,  cacao, ei, zoetmiddel en zout toe. Proef even of het zoet genoeg is. Zo niet? Voeg nog wat zoetmiddel toe.
  4. Roer dit chocolade mengsel door elkaar zodat er glad beslag ontstaat. Is het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
  5. Snijd de dadel in kleine stukjes en roer deze structuurmaker door het goddelijke beslag evenals enkele hazelnoten (heel of in stukjes).
  6. Drapeer met een lepel de yoghurt of roomkaas in het midden van het taartje. Dit geeft een fris accent aan jouw heerlijke taartje!
  7. Garneer het taartje met wat hazelnoten (evt. nog kokosbloesemsuiker) en schuif deze luxe bolide de oven in.
  8. Zet het bakvormpje vervolgens 25 minuten in een voorverwarmde oven.
  9. Wanneer het taartje klaar is kun je genieten van een heerlijke traktatie!

Nutella zonder potje! Het kan dus écht! Wil jij graag een smeerbare Nutella maken zonder poespas? Kijk dan HIER eens!

blank

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

5 reacties
  1. Wat ziet dat er weer super lekker uit! Misschien lees ik het niet goed, maar ik zie 2 lagen in het deeg en dat kan ik bij de beschrijving niet terug vinden? En welke maat vormpje is gebruikt? En verder zou ik je baksels willen opslaan op Pinterest, is daar een mogelijkheid toe?

    1. Beste Mariëlle, wat leuk om te horen dat je het recept kunt waarderen! Ik heb alle stappen in het recept beschreven. Welke laag bedoel je? Je hebt een basis beslagje, daarboven heb ik een schep Griekse yoghurt gedaan (in het midden) en voor het glimmende laagje heb ik een klein beetje kokosbloesemsuiker gebruikt. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag! Groetjes, Marike

  2. Hoi Marike, wat een tof taartje weer!! Ik heb dezelfde vraag, op de tweede foto is het net alsof er een laag op het deeg zit. In het recept is het één geheel, snap je?
    Ik hoor het graag
    Groetjes
    Elja

    1. Beste Elja, bedankt voor jouw reactie. Het is toch écht één beslag. Ik zie dat het lijkt alsof er twee lagen in het taartje zitten, dat komt doordat de bovenkant boven mijn bakvormpje uitkwam waardoor deze net even anders is gekleurd. De smaken zijn top! Geniet ervan!
      Groet,
      Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.