Red velvet Cheesecake Valentino

Delen:


Terwijl mijn Prins op het Witte paard nog steeds zoekende is met zijn navigatie om de juiste route naar mijn Toverpaleis te vinden, geniet ik alvast van deze kleurrijke Kanjer. Met zijn verleidelijke charmes weet deze Valentino alle ogen voor zich te winnen. 

Cheesecake Valentino is de Valentijns sensatie van dit jaar! Op deze manier verras jij jouw Valentijn op een originele manier!

Deze Charmeur is niet alleen een lust voor het oog, het is tevens ook een smaaksensatie in de mond! De smeuïge bodem combineert perfect met de zachte vanille crème met als spreekwoordelijke ‘kers’ op de taart een glanzend kleurrijk tapijtje waarbij jouw glimlach weerspiegelt door de glanzende topping. De pure chocolade en kokos geven een extra dimensie aan het imago van deze krachtpatser! Een verleidelijk baksel met een verantwoord karakter! Wil jij deze Rakker ook serveren? Dat kan!

Gluten-, lactosevrij en verantwoord genieten is een feest!

Springvormadvies:

Een ronde springvorm van #18 cm voor een dikke taartbodem of 20 a 23 cm voor een dunnere taartbodem of 2   1-persoons springvormpjes a 12 cm

Ingrediënten:

Red velvet bodem:

  • 2 eieren
  • 3 el ahornsiroop, honing, agavesiroop of ander zoetmiddel
  • 2 rijpe bananen (bruine Rakkers smaken het beste)
  • 1 gekookte biet a 150 gr
  • 100 gr rood fruit (diepvries)
  • 75 gr amandelmeel
  • 75  gr boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el cacao

Vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el lauw warm water. Wil je extra luchtigheid? Voeg nog een tl bakingsoda toe met een scheutje citroensap als laatste.

Voor de vanille vulling:

  • 500 gr kokosyoghurt, soja yoghurt of (lv) kwark
  • 3el honing, agavesiroop of ander zoetmiddel
  • 6 blaadjes gelatine of 3 gr agar agar
  • 1 tl vanille aroma of het merg van een vanille stokje
  • 50 gr rood fruit (diepvries)
  • scheutje citroensap
  • 2 el water
  • 0,5 tl xanthaagom*

Voor de toplaag:

  • 200 gr frambozen of aardbeien (uit de diepvries)
  • scheutje sinaasappelsap
  • 2 blaadjes gelatine of 1 gr agar agar

*Je kunt dit onderdeel ook weglaten. Het zorgt ervoor dat je gegarandeerd een luchtige cheesecake krijgt.

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
  2. Mix de eieren voor zo’n 5 minuten samen met het zoetmiddel tot een lobbige massa
  3. Pureer de banaan, bietjes en rood fruit tot een mooie puree.
  4. Doe ondertussen de amandelmeel, boekweitmeel,  bakpoeder, cacao in een mengkom en kneed het mengsel tot een egaal deeg.
  5. Voeg vervolgens de rode puree toe en roer het mengsel subtiel door elkaar.
  6. Wanneer de eieren lobbig zijn en goed door elkaar zijn gemixt kun je ze toevoegen aan het deeg.
  7. Roer het deegmengsel goed door elkaar zodat er geen klontjes achterblijven
  8. Giet het beslag vervolgens in de vorm.
  9. Zet de taart in de oven en bak deze in  #40 a 45  minuten af in de oven.  Let op! Elke oven is anders, het kan zijn dat de baktijd korter of langer is.
  10. Laat dit kleurrijke Pareltje afkoelen en ga ondertussen verder met de volgende stap.

De vulling: 

  1. Week de blaadjes gelatine in een bakje water.
  2. Klop ondertussen het yoghurtmengsel met het zoetmiddel, citroensap, xanthaangom de vanille 5 a 10 minuten met een mixer. Je zal merken dat je even geduld moet hebben om een luchtige vulling te creëren.
  3. Knijp ondertussen de blaadjes gelatine uit en verwarm deze in een pannetje water in een paar eetlepels water. Blijf goed roeren. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het mengsel voorzichtig toevoegen aan het yoghurt mengsel. Laat de mixer vervolgens nog even z’n werk doen. Geduld is tenslotte een schone zaak!
  4. Gebruik je agar agar? Kook het sinaasappelsap en de agar agar in een pannetje. Voeg eventueel nog enkele eetelepels water toe zodat het mengsel goed kan binden. Kook het mengsel zo’n twee minuten. Haal het pannetje van het vuur en roer hier het yoghurtmengsel doorheen. Verwarm het mengsel nog zo’n 2 minuten terwijl je goed bijft roeren.
  5. Giet de helft van  het yoghurtmengsel bovenop de afgekoelde bodem. Zet de bodem in de koelkast zodat de vanille laag op kan stijven.
  6. Pureer het rode fruit zodat er een egale moes ontstaat en roer dit door de overgebleven vanille vulling heen.
  7. Drapeer het roze mengsel over de vanille laag heen en zet de springvorm weer in de koelkast, zodat het kwarkmengsel goed op kan stijven.

De topping:

  1. Ondertussen kun je beginnen met het kleurrijke bosvruchten tapijtje.  Ontdooi het rode fruit en week ondertussen de blaadjes gelatine in een bakje water. Wanneer de gelatine blaadjes zacht genoeg zijn kun je deze toevoegen aan het bosvruchtenmengsel. Verwarm het mengsel op een laag pitje en blijf roeren.  Zodra de gelatine is opgelost kun je het mengsel iets af laten koelen.
  2. Gebruik je agar agar? Kook het sinaasappelsap en de agar agar in een pannetje. Voeg eventueel nog enkele eetlepels water toe zodat het mengsel goed kan binden. Kook het mengsel zo’n twee minuten. Haal het pannetje van het vuur en roer hier frambozenmengsel doorheen. Verwarm het mengsel nog zo’n 2 minuten terwijl je goed blijft roeren.
  3. Wanneer de frambozenlaag stijf genoeg is kun je dit verrukkelijke mengsel over deze laag draperen. Wauw, wat een plaatje! Je waant je ineens op een roze wolk! Zet de bakvorm weer in de koelkast.
  4. Strijk de bovenkant mooi glad en zet de cheesecake in de koelkast totdat de toplaag stijf genoeg is.

Garnering:

Besprenkel wat pure chocolade en wat kokosrasp over de taart voor een optimale smaakbeleving!

Geniet ervan! 

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Marjolijn maakte er alvast een feestje van! Kijk eens wat een Parel!

Delen:


9 reacties op “Red velvet Cheesecake Valentino

  1. beste mevrouw

    Ik ben met mijn moeder deze cake aan het bakken. Zou het kunnen dat we een grotere springvorm nodig hebben? Want toen wij die van 18 gebruikten hadden wij een veel te dikke bodem.

    Groetjes Anna 11 jaar

    1. Beste Anna,

      Wat leuk dat je aan de slag bent gegaan met dit recept! Ik had ook een vrij dikke bodem al is dit lastig te zien op de bodem. Doordat de kwark erbovenop kwam is deze wel iets ingezakt. Ik zal in het recept vermelden dat je ook kunt kiezen voor een grotere springvorm voor een dunne bodem.
      Is de smaakt verder goed? Succes ermee! Liefs, Marike

  2. Hallo,
    Ow what lijkt deze taart lekker! Alles in huis gehaald, zie Ik dat er een gekookte biet in moet😔. Nog nooit een biet gegeten laat staan 1 gekookt…
    Ik laat het weten of het me gelukt is
    Groeten Helma

  3. Dag Marike, ziet er weer heerlijk uit. Ik ga hem maken! Ik heb wel een vraag, ik kom erachter dat ik boekweitmeel niet zo lekker vind , en ook droog vaak. Wat zou ik als alternatief kunnen gebruiken? Groet, Judith

    1. Hi Judith,

      Dat vind ik zelf ook, in combinatie met amandelmeel is het een top combinatie! Havermeel, rijstmeel of een ander meel naar keuze (geen kokosmeel) kan prima! Geniet!!

Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *