Chocolicious 2.0

blank
LoadingRecept opslaan

Deze luxe paradepaardjes zullen maar over het aanrecht paraderen. Colette kreeg het voor elkaar! Vandaag deelt zij het recept met ons. Zodat ook jij in een handomdraai kan genieten van zo’n fantastische traktatie!

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

“Rozen verwelken, schepen vergaan maar mijn liefde voor chocolade, blijft altijd bestaan”

‘Als ik even niets moet en geniet van de rust om mij heen borrelen spontaan de mooiste bakideeën in mij op.  Soms lijkt het als of er even een elfje voor bij vliegt en mij inspiratie geeft. Dit was weer zo’n momentje!
Daar werd ik toch zo blij van dat ik spontaan van de bak af sprong en mijzelf in mijn favoriete keukenschort hees. Bruisend van enthousiasme dook ik de keuken in en tada! Hier is de Chocolicious 2.0! Het luxere broertje van de Chocolicious.
Een cruchy bodem bedekt met een laagje amandelspijs, gevuld met een sprankelende koperen mousse, welke mij verdacht veel deed denken aan de Old School chocolade mousse, waar ik vroeger zo dol op was! En yes, deze chocoladevlaaitjes kun je gerust eten als smaakvol tussendoortje. Chocolicious!
Ik kan niet anders omschrijven dat ze echt hemels lekkers zijn.

Lezen jullie met mij mee?

Gluten-, lactosevrij, verantwoord én vegan genieten!

Wat heb je nodig?
4 tartelette vormpjes

Ingrediënten:
Bodem:

  • 75 gr (gv) havermeel
  • 25 gr amandelmeel
  • 1 el chiazaad + 75ml water
  • 1 el raw cacao
  • 1 el honing of agavesiroop

Spijs :

  • 50 gr amandelmeel
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 1 el water

Chocovulling :

  • 100 gr ontpitte Medjool dadels
  • 130 ml warm water
  • 1 el raw cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokosolie (20 gr)

Garnering:

  • Amandelschaafsel of amandelen
  1. Aan de slag!
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de tartelette vormpjes alvast in.
  3. Doe het chiazaad in het water zodat het even kan wel wellen.
  4. Doe ook de dadels in een kom met (warm) water zodat ze wat zachter worden.
  5. Maak dan het spijs door het amandelmeel te mengen met het zoetmiddel en het water. Kneed hier vervolgens een balletje van. Bedek het spijs met folie en leg dit even in de koelkast zodat de smaken samen kunnen komen en het spijs op kan stijven.
  6. Meng de rest van de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en voeg als laatste het chiazaad erbij en roer dit smaakvolle mengsel goed door elkaar.
  7. Schep dit smakelijke goedje in de tartelette vormpjes en bak deze kleine bolides af in zo’n 15 a 20 minuten.
  8. Ondertussen hoef jij je niet te vervelen want we gaan meteen aan de slag met het maken van de chocoladevulling.
  9. Verwarm de kokosolie in een pannetje zodat het vloeibaar wordt.
  10. Maak de Medjoul dadels, het water, cacaopoeder en de kokosolie vervolgens fijn met een staafmixer of blender. Hmmm er ontstaat ineens een heerlijke chocoladepasta!
  11. Laat de bodempjes afkoelen buiten de oven. Druk het spijs uit over de bodempjes.
  12. Drapeer als laatste de chocoladevulling over het amandelspijs en garneer jouw kwartet met wat amandelschaafsel voor de finishing touch.
  13. Plaats de taartjes nog even voor een schoonheidsslaapje in de koelkast waarna je er met veel plezier van kan genieten!’

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.