Het begon met een grap, maar uiteindelijk heeft deze Parel menig hart weten te veroveren. Met regelmaat staat de Bananarama hier dan ook op tafel. Heb jij dit taartje wel eens gemaakt? Bij deze het aangepaste recept, nu nóg lekkerder!

‘Terwijl de zon het toverpaleis van de taartentovenares verlichtte en de dames van Bananarama door de speakers van de radio hun gouden keeltjes lieten weerklinken, borrelde de inspiratie voor dit decadente ontbijttaartje spontaan in mij op.  

Speciaal voor de Kanjers die smachten naar meer ontbijtinspiratie deel ik dit leuke ontbijt recept! Een spontane ingeving dat uitliep op een geweldige smaaksensatie waarbij zelfs de buren kwamen buurten omdat zij het wel heel lekker vonden ruiken op de galerij. Ondertussen ging het gerucht al snel door Rijnsburg dat er een heerlijke creatie was gemaakt door een heuse Taartentovenares. “Wat is het recept?” , is de meest gestelde vraag. Verwonderd, enthousiast en vrolijk dook de Taartentovenares achter haar computer om het recept van dit heerlijke Heldinnen baksel uit te werken.

Geïnspireerd door de dames van Bananarama, die elk optreden in een andere gedaante het podium betraden. Zo kun je dit taartje ook maken! Mét of zonder pindakaas, mét of zonder noten, mét of zonder… De keuze is aan jou! Ga ervan genieten!’

Gluten-, lactosevrij en wellicht plantaardig genieten is niet zo moeilijk!

Wat heb je nodig?

Springvorm: 10 a 12 cm of een klein ovenschaaltje

Ingrediënten:

  • 1,5  bananen (of een halve banaan en 100 gr appelmoes)
  • 20 gr amandelmeel
  • 20 gr boekweitmeel of (gv) havermeel
  • 1 ei*
  • 1 el ahornsiroop, kokosbloesemsuiker of honing
  • 2 tl Ceylon kaneel
  • snufje zout
  • 2 el (lv) kwark, kokos yoghurt of cottage cheese
  • scheutje citroensap
  • 1 el pindakaas
  • Optioneel: 1 el noten naar keuze

*Vegan of eivrij? Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad of chiazaad geweekt in 3 el warm water.

TIP! Strooi wat kokosbloesemsuiker over de banaan, dan krijg je een smeuïg karamel laagje!

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet het springvormpje in en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
  2. Prak één rijpe banaan in een kommetje met een vork tot moes.
  3. Voeg vervolgens het meel, kaneel, ei (of eivervanger), zout en zoetmiddel toe.
  4. Roer dit gouden goedje goed door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat. Is het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
  5. Proef het beslag even. Is de smaak naar wens? Ja? Schenk dan het mengsel in het springvormpje. Nee? Voeg dan nog wat zoetmiddel of specerijen toe.
  6. Schep de yoghurt naar keuze in het midden van het taartje.
  7. Zet het bakvormpje vervolgens 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  8. Snijd ondertussen de banaan in kleine, dunne schijfjes en besprenkel deze  met citroensap (dit gaat verkleuring tegen in de oven).
  9. Haal het taartje uit de oven. Leg de schijfjes banaan in een cirkel van buiten naar binnen op het taartje zodat er een prachtige creatie ontstaat. Wil je graag de Peanutbutter Bananarama versie proberen? Drapeer dan een el pindakaas in het ‘hart’ jouw parel!
  10. TIP! Strooi wat kokosbloesemsuiker over de banaan, dan krijg je een smeuïg karamel laagje!
  11. Zet het taartje nog zo’n  10 minuten in de oven.
  12. Wanneer het taartje klaar is kun je genieten van een heerlijke traktatie!

Garneertip! Dit taartje maak je helemaal feestelijk door er wat kruim van noten overheen te strooien.

Geniet ervan! 

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike