Eenvoud siert de vrouw, zeggen ze wel eens. In dit geval kan ik daar niet omheen. Op het oog een klein bouwsteentje van chocolade maar van binnen een met liefde samengestelde creatie. Waar Hans en Grietje vroeger nog strooiden met broodkruimels, in 2017 maken de broodkruimels plaats voor deze bouwsteentjes van geluk! Colette deelt vandaag het recept van dit bijzondere fenomeen. Koninklijke bonbons zonder poespas, waar zelfs ik stil van werd. Wauw! Dit is een blijvertje!

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden. Iedere donderdag kun je een prachtige blog van haar lezen!

Klein van stuk, groot van geluk!

‘Chocolade wie wordt daar nou niet blij van? Deze bonbons zorgen voor een extra glimlachmomentje!
Waarom? Omdat ze gezonde ingrediënten bevatten. Hoe mooi?! Een voedzame bonbon kunnen eten.
Chocolade gezond zal jij je misschien afvragen? Wel als het hele pure chocolade is en minimaal 85% procent aan cacao bevat.
Natuurlijk kun je van pure chocolade eten alleen niet gezond blijven. Dit gaat natuurlijk wel in combinatie met een gezonde leefstijl, waar onder goede voeding en voldoende beweging. Al met al is dit gewoon een hele lekkere voedzame bonbon, waar menig Sprookje mee zou willen eindigen. Gewoon zo nu en dan van genieten!

Met dit recept tover je zo’n 13 a 14 smakelijke bonbons op tafel!

Alles in huis?

Ingrediënten:

  • 75 gr amandelmeel
  • 1 el agavesiroop
  • 2 el water
  • 50 gr (biologische) pure chocolade 85%
  • noten bv hazelnoot , amandelen, pecan noot of pistache nootjes
  • Dadels, cranberries of rozijnen

Aan de slag!

1). Doe het amandelmeel met de agavesiroop en het water in een kom en roer dit goed door elkaar .
2). Kneed er een bal van, wikkel het in vershoud folie en leg even een half uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
3). Smelt de chocolade au bain-marie in een pannetje. Kijk HIER hoe je dit kan doen.
4). Rol met je handen van de deegbal een lange dikke sliert van ongeveer 3 cm breed en 20 cm lang.
5). Snijd deze in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Dompel de plakjes in de gesmolten chocolade en leg het op het bakpapier en doe er een noot, cranberry, rozijn of een stukje van een dadel op.
6). Het begint er al op te lijken, de bonbons ontpoppen zich spontaan als ware juweeltjes op het aanrecht! Plaats de bonbons in de koelkast voor minimaal 3 uur zodat de chocolade kan uitharden en zodat de smaken goed samen kunnen komen.
7).Tot slot, geniet ervan en deel ze met de mensen om jou heen!

Liefs Co(lette)’

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!