Annemieke’s Appel & Abrikozen taartje

Het afgelopen jaar zijn de ontbijttaartjes in allerlei vormen, smaken, geuren en kleuren verschenen op de website. Des te leuker is het dan ook dat zoveel mensen enthousiast met deze creaties aan de slag gaan.

Annemieke een bijzondere dame heeft wel ontdekt op welke manier je de dag het beste kan beginnen. Vrijwel iedere dat pronkt er een tovertaartje op haar aanrecht, waarna haar kleine spruit met een diepe zucht reageert: “Mama, toch niet weer?!” Ondertussen werkt haar liefde voor het bakken aanstekelijk en geniet iedereen met Annemieke mee. Haar ovenschaaltjes zijn haast versleten door alle kleurrijke baksels die daarin zijn gebakken. Met een glimlach op haar gezicht duikt zij vrijwel iedere dag de keuken in om wat lekkers op tafel te toveren.

Dit taartje is toch wel één van haar favorieten, die moest ik natuurlijk even proberen. Met twee stralende ogen en een voldaan gevoel genoot ik van dit taartje. Op dat moment wist ik het zeker, dit taartje moest een plek krijgen op de website!

Eenvoudig, kleurrijk en vooral hartstikke lekker! In een handomdraai gemaakt en ook voor de kanjers onder ons die zich scharen in de categorie ‘met twee linker bakhanden’, zal het bakken van dit taartje een succes ervaring zijn!

Gluten-, lactosevrij én eventueel plantaardig genieten is een feest!

Alles in huis?

Springvormadvies: springvormpje of ovenschaaltje van  10 a 12 cm

Ingrediënten:

  • 30 gr havermout
  • 10 gr amandelmeel
  • 1 ei*
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 kinder banaan (oftewel een kleine bruine Rakker)
  • 1 tl Pumpkinspice (Green Gypsy)
  • 0,5 appel
  • 3 gedroogde abrikozen

*Vegan of eivrij? Vervang het ei door een el gebroken lijnzaad of chiazaad geweekt in 3 el lauw warm water. Voeg een mespuntje bakingsoda toe en een scheutje appelazijn of citroensap voor een luchtig karakter.

Aan de slag!

  1. Wel de abrikozen in lauw warm water. Hierdoor zullen de abrikozen tijdens het bakproces niet verbanden en blijven ze mooi oranje gekleurd.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvormpje met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
  3. Prak de banaan tot moes en mix deze bruine rakker samen met het ei (of ei vervanger), de havermout, meel, specerijen en het bakpoeder tot een mooi beslag.
  4. Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg wat zoetmiddel toe. De appelstukjes en abrikozen zorgen ook voor een zoetje.
  5. Snijd ondertussen de halve appel en de abrikozen in stukjes.
  6. Schenk de helft van het beslag in het springvormpje of ovenschaaltje.
  7. Verdeel de helft van het appelmengsel en de helft van de abrikozenstukjes over het beslag en dek dit af met het overige beslag.
  8. Top het taartje af met de overige appel- en abrikozenstukjes.
  9. Schuif deze kleurrijke bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van 25 minuten. Is het taartje nog te nat vochtig? Zet het taartje dan nog even in de oven.
  10. Geniet ervan!

Tip van Annemieke: Strooi er wat amandelschaafsel overheen voor een extra smaaksensatie!

Wil je meer toverkunsten zien van Annemieke? Volg haar dan op Instagram!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Delen:


2 reacties op “Annemieke’s Appel & Abrikozen taartje

Geef een reactie

Login met je socials:




Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.