Bananen Twist

blank
LoadingRecept opslaan

Cheesecakes, in alle smaken en kleuren staan ze al genoteerd in de receptenindex. Deze creatie is toch wel écht een aanvulling. De op het oog ‘eenvoudige’ Pie bevat een bijzonder element. Onder het paradijselijke parelwitte laagje schuilt een schat, bananen crème! De bananen crème van Colette bestempel ik nu al als de hit van 2017! Hier kun je gewoon niet van afblijven! Hier kun je gewoon niet van afblijven! Ongelofelijk wat een smaaksensatie!

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

De banaan, waar we vroeger vooral in tekenfilms de apen associeerden met deze gele gekromde rakker, siert deze gouden favoriet nu toch wel elk fruitschaal. Dat is ook niet zo gek want deze veelzijdige energiebom heeft een hoog aaibaarheidsgehalte. Waar sommige gezondheidsgoeroes beweren dat bananen NOT DONE zijn, blijven wij gewoon bij het boerenverstand en omarmen wij deze gele parels van de natuur met liefde.

Het havermeel combineert fantastisch met het amandelmeel voor een smaakvolle textuur. De cacao geven jouw krokante bodem een chocolade smaak waardoor je je serieus in de chocolade koekjes hemel waant!

Gevolgd door de nu al beruchte bananen crème bedekt onder een frisse cheesecake vulling.

Ben jij benieuwd naar het recept? Lees dan snel mee!

Gluten-, lactosevrij, verantwoord én eventueel plantaardig genieten met het gele goud!

Alles in huis?

Springvormadvies: 20 cm

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 75 gr (glutenvrij) havermeel*
  • 25 gr amandelmeel
  • 1 el  cacao poeder
  • 10 gr chiazaad + 75 ml water
  • 1 el agavesiroop

Voor de bananen crème:

  • 100 gr dadels +100 ml warm water
  • 1 el kokosolie
  • 1,5 banaan (in plakjes)
  • scheutje citroensap

Voor de vulling:

  • 800 gr (lv) kwark of kokosyoghurt
  • 4 el agave siroop (of meer naar smaak proef je beslag)
  • 8 gelatine blaadjes of 4 gr agar agar

Topping :

  • cacao poeder

*We gebruiken glutenvrij havermeel in de bodem van dit recept. Havermeel kun je makkelijk maken door (gv) havervlokken of havermout te blenden tot meel. Super simpel!

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de randen van de springvorm in met wat kokosolie en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Wel het chiazaad in het water zodat er een papje ontstaat.
  3. Doe alvast de ontpitte dadels voor de bananen crème in het water zodat ze zachter kunnen worden. Ga je voor Guus Gemak? Gebruik dan Medjoul dadels, deze hoef je niet te weken.
  4. De ingrediënten voor de bodem kun je alvast in een kom doen en voeg hier als laatste het chiapapje aan toe en roer dit goed door elkaar tot een soepel deeg.
  5. Druk het deeg uit op de bodem van de springvorm en bak deze af in zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de bodem vervolgens afkoelen buiten de oven.
  7. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de bananen crème. Maak de dadels, het water en de gesmolten kokosolie fijn met een staafmixer of keukenmachine zodat er een smaakvolle pasta ontstaat.
  8. Verdeel dit over de taartbodem en leg daar bovenop de plakjes banaan op. Besprenkel deze even met citroensap zodat ze niet verkleuren en schuif de bolide de koelkast in.
  9. Doe de yoghurt in een kom en voeg de agavesiroop er aan toe en mix dit smakelijke goedje met een mixer luchtiger. Proef het beslag even. Wil je het luchtiger hebben? Voeg dan wat extra zoetmiddel toe.
  10. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels van het yoghurtmengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 12.
  11. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden.  Haal het pannetje van het vuur.
  12. Schenk nu het fluwelen mengsel in de springvorm en zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat deze op kan stijven.
  13. Strooi er vervolgens wat cacaopoeder overheen met (thee) zeefje voor een oogverblindend resultaat!
  14. Geniet ervan met volle teugen!

Liefs Co(lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

1 reactie
  1. Wat een lekkere recepten zeg! Ik wil ze allemaal proberen. Deze heb ik geprobeerd met Agar agar. Maar bij mij wordt het niet hard.. Heb je misschien tips en of ideeën?
    Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.