Zomers Prinsessen Pareltje

LoadingRecept opslaan

Met een sip gezicht keek een dametje van 9 lentes jong mij aan. Het meisje met blonde haren die net tot onder haar schouders reikte, baalde stevig. Zij wilde ook wel graag een taartje proeven zonder glutenmonsters, lactose en ei. Gewoon een taartje waar zij mee zou kunnen ontbijten. Ik kon het niet laten om de keuken in te duiken om een geschikt exemplaar voor deze vrolijke spruit op tafel te toveren. Ik zette de spreekwoordelijke bakvorm op mijn hoofd en ontdekte al snel welke ingrediënten het beste met elkaar zouden combineren. 

Een robuuste bodem gemaakt van enkele simpele ingrediënten waarin de smaak van chocolade en pistache samenkomen gevolgd door een romige cheesecakelaag waarop enkele Grandioze Frambozen floreren! Wat een ontdekking! Met twee stralende ogen nam het dametje een Zomers Prinsessen Pareltje in ontvangst. Dat is toch waar je het voor doet!

Als een Koningin serveerde ik de andere Bolide op mijn ontbijtbord, waar ik intens genoot van deze Smaaksensatie in mijn Koninklijke zetel!

Tip! Dit Pareltje is uitermate geschikt voor de zomer en vries je deze Kanjer in? Dan heb je een IJSTAARTJE! Ook erg lekker! Zorg er dan wel voor dat je het taartje even voor het serveren uit de vriezer haalt!

Ben je benieuwd naar het recept? Ga er dan snel mee aan de slag!

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: Ik gebruikte een springvormpje van 12 cm. Je kan ook een ovenschaaltje gebruiken of een springvormpje van 10 cm. 

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 1 klein rijp banaantje a 100 gr (Hou je niet van deze bruine Rakkers, dan kun je evt. ook geraspte appel of zoete aardappelpuree gebruiken)
  • 20 gr (glutenvrije) havervlokken
  • 20 gr amandel-, kokos, rijstmeel of een ander meel naar wens
  • 1 el  cacao poeder
  • 2 Medjoul dadel, wel ontpit natuurlijk (Je kunt ook 2 el agavesiroop, honing of kokosbloesemsuiker gebruiken)
  • 2 el pistache noten (gekruimeld)
  • optioneel: 1 el pindakaas

Voor de vulling:

  • 200 gr. kokosyoghurt, kokosmelk of (lactosevrije) kwark
  • 2 blaadjes gelatine of 2 gr. agar agar
  • 1 tl vanillepoeder of het aroma
  • 1 el honing, agavesiroop, maple siroop

Garnering:

  • handje verse frambozen of ander fruit naar wens.

*Of gebruik in totaal gewoon 40 gr. havervlokken.

 

Aan de slag!

  1. Bekleed de bodem van een springvormpje of vet de een klein schaaltje in.
  2. Doe de banaan, snufje zout, evt. de pindakaas en de havermout-melenmix een mengkom en kneed dit tot een plakkerige massa. Uiteindelijk ontstaat er een bal.
  3. Voeg de dadels/zoetmiddel toe met de cacao en de pistache notencrunch. Kneed het deeg tot een mooi deeg en zorg ervoor dat de ingrediënten mooi verspreiden. Proef of het deeg op smaak is, voeg zo nodig nog wat extra’s toe wat jij mist. Smaken verschillen tenslotte! 
  4. Vul het vormpje met het smakelijke goedje en laat de bodem even opstijven in de koelkast of in de vriezer.
  5. Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Laat de gelatine blaadjes even weken in koud water totdat deze slap en buigzaam zijn.
  6. Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje en verwarm hier de gelatine in. Blijf ondertussen roeren totdat de blaadjes zijn opgelost. Gebruik je agar agar?  Verhit de agar agar in een pannetje met enkele eetlepels water. Laat het even doorkoken, blijf wel roeren.
  7. Roer vervolgens de gesmolten gelatine of agar agar  door het kwarkmengsel samen met het zoetmiddel. (Wil je een luchtiger mengsel? Staafmix de substantie dan voor een paar minuten, er ontstaan belletjes in de vulling en je zal zien dat deze luchtiger zal worden na het opstijven!).
  8. Zet het taartje in de koelkast voor een paar uur.
  9. Als de Parelwitte laag stijf genoeg is kun je de frambozen over het taartje verspreiden. Serveer het taartje :). 

Geniet ervan met volle teugen! Het is je gegund!

 

IMG_6052

 

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.