Toffeelicious!

Waar op dit moment de Poké Bowls het straatbeeld sieren, krijgt Tamara het voor elkaar om iedere keer weer toffe cups in elkaar te zetten waardoor een grandioze smaakbeleving gegarandeerd is! Geen combinatie is haar te gek! Weet je nog DEZE uitdagende creatie? Man o man, een niet alleen een juweeltje om te zien maar ook een ware beproeving voor de smaakpapillen.

Koffie, karamel en chocolade, anything else? Nop! De drie musketiers onder de favorieten in een traktatie verwerkt, beter kan gewoon niet.

Verborgen parels, mensen die niet snel op de voorgrond zullen treden maar ondertussen de mensen om zich heen zoveel geven. Ze verdienen een plekje in de spotlight, zo ook Tamara. Van Pindabaas, creatieveling, taartenbakster tot sportfanaat, deze enthousiaste dame heeft het allemaal! Met recht een inspirerend voorbeeld voor velen! Ben je benieuwd naar haar verhaal? Dit kun je hier lezen. Vandaag deelt zij wel iets heel speciaals met ons!

Robuuste happers voor iedereen! Ben je niet dol op koffie? Vervang het koffiepoeder door cacao of vanille. Wedden dat je er nu echt niet meer om heen kan?

Haal de ingrediënten maar uit de kast en ga op keukensafari voor een uitdagend avontuurtje in de keuken!

Wat heb je nodig?

4 siliconen cupcake vormpjes

Ingrediënten:

  • 250 gr pure chocolade
  • 200 ml plantaardige yoghurt (of yoghurt naar keuze)
  • 1 tl vanillearoma
  • 10 gr cacaopoeder
  • 40 ml agavesiroop
  • 50 gr geweekte cashewnoten
  • 30 gr koffiepoeder

Aan de slag!

  1. Smelt 170 gr chocolade au bain-marie en verdeel dit mengsel met een lepel langs de randen en over de bodems van  4 siliconen cupcake vormpjes. Zet de vormpjes in de vriezer en ga verder met het maken van de parelwitte vulling.
  2. Verdeel de yoghurt over 2 bakjes, waardoor je 100 ml in ieder bakje hebt. Meng in het ene bakje de yoghurt met het vanillearoma en meng in het andere bakje de yoghurt met cacaopoeder en 10 ml agavesiroop.
  3. Als de chocolade in de siliconen vormpjes voldoende gehard zijn, kun je een laagje van het yoghurtmengsel met vanillearoma hierin schenken.
  4. Plaats deze cupjes weer terug in de vriezer en laat ook deze laag hard worden. Schep vervolgens het chocolade-yoghurtmengsel over de witte laag en stop de cupjes weer in de vriezer.
  5. Maak tenslotte de koffie-karamellaag door de cashewnoten met de koffiepoeder en 30 ml agavesiroop te mixen. Schep dit mengsel op de chocoladelaag en zet ze weer terug in de vriezer.
  6. Smelt als laatst de overige chocolade au bain-marie en verdeel dit over de cupcakevormpjes, zodat de vulling rondom bedekt is met chocolade. Stop ze voor de laatste keer terug in de vriezer en haal ze een halfuur voor consumptie uit de vriezer. Ze zijn altijd lekker, maar bij een flinke kop koffie komen ze helemaal tot hun recht! Geniet ervan!

Bewaartip: Je kunt de cupjes in de vriezer bewaren. Op deze manier heb je altijd wat lekkers bij de hand en hoef je ze niet achter elkaar op te eten.

Wil je meer inspiratiebeelden voorbij zien komen? Volg Tamara dan via Instagram!

Delen:


3 reacties op “Toffeelicious!

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.