De combinatie van chocolade en kokos blijft toch een winnaar. Colette weet het Bounty effect te creëren in een Heldinnen traktatie. Ze toverde welgeteld 7 Rakkers op tafel.

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

Bouwstenen van geluk

Wil je ook zo graag heel even de ‘jas’ van een taartentovenares passen? Ga dan eens aan de slag met het recept van de Coconut Cups. Bouwstenen van geluk, zo kun je ze beter omschrijven. Maak de cups met zorg en een heleboel liefde en deel ze met de mensen om je heen. Je zal zien dat jij bij elke ontvanger groot of klein een glimlach op het gezicht zal toveren. Zie je nou wel, de toverjas zit jou als gegoten!

Wie wil hier nou niet van genieten? Stel je eens voor! Een robuust deeg vormt de basis, wanneer je deze afbakt ontstaat er spontaan een krokant omhulsel. Vul ze met een smaakvolle yoghurtbasis en een vleugje kokos. Dek ze liefdevol toe met een tapijtje van dadels en cacao en geniet!

Gluten-, lactosevrij én eventueel plantaardig genieten voor iedereen!

Wat heb je nodig?

Voor 7 stuks

(Siliconen) muffinvormpjes

Ingrediënten:

Voor de cupjes:

  • 100 gr dadelpasta *(zie link voor recept)
  • 50 gr (gv) havermout
  • 50 gr (gv) havermeel
  • 10 gr chiazaad + 50 ml koud water
  • 15 gr raw cacao

Voor de vulling:

  • 225 gr (lv) kwark of yoghurt naar keuze
  • 1 el agavesiroop
  • 30 gr kokosrasp
  • 2 gelatineblaadjes of een tl agar agar

Voor de chocoladevulling:

  • 75 gr dadelpasta of Medjoul dadels *
  • 10 gr raw cacao

*Dadelpasta kun je maken door de Medjoul dadels te laten weken in warm water en pureer deze met enkele eetlepels water tot dadelpasta. Klik HIER voor Colette’s recept!

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Vet de muffinvormpjes even in zodat jouw Parels niet voor eeuwig bevriend blijven met de vorm waarin ze gebakken worden.
  2. Roer het chiazaad door het water zodat dit even kan wellen.
  3. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de bodempjes in een mengkom door elkaar en bekleed de bodempjes en de zijkanten van de muffinvormpjes met het deeg. Druk dit goed aan zodat er stevige omhulsels ontstaan.
  4. Bak deze stoere Rakkers zo’n 10 minuten in de oven.
  5. Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Doe hiervoor de yoghurt, kokos en de agavesiroop in een kom en roer dit hagelwitte goedje door elkaar. Proef even of jouw mengsel op smaak is.
  6. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels van het yoghurtmengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 8.
  7. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden.  Haal het pannetje van het vuur.
  8. Giet het mengsel in de cups en zet ze in de koelkast voor een schoonheidsslaapje.
  9. Haal het zevental na 2 uur uit de koelkast zodat ze kunnen worden voorzien van een prachtige kroon.
  10. Meng de dadelpasta met de cacao zodat er een egaal chocopasta ontstaat!
  11. Verdeel dit mengsel over de cups en garneer ze met een vrolijke noot.
  12. Zet ze nog even in de koelkast zodat de topping op kan stijven en serveer ze vervolgens met een grote glimlach.
  13. Genieten maar!

Liefs Co (lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!