Roos’ Ontbijttaartje

blank
LoadingRecept opslaan

Sommige taartjes kan ik toch wel bestempelen als klassiekers. Zo ook Roos’ ontbijttaartje. Een ode aan het kleine meisje Roos met de herkenbare roos van Oh My Pie! Een koninklijk ontbijttaartje, kenmerkend vanwege haar elegantie maar schittert door haar eenvoud. Iedereen kan hiermee uit de voeten, ook jij!

Een ode aan Roos!

‘Deze taartentovenares geniet elke dag weer van alle talentvolle bakkers en baksters die ons kleine kikkerlandje rijk is. Er is echter één dametje die mij keer op keer weer doet verbazen. Een vrolijke meid met blonde manen, een eigenwijs karakter en met een charismatische uitstraling, verschijnt regelmatig op mijn Instagram tijdlijn met een échte ‘Oh My Pie!’ in haar handen. Met een brede glimlach en twee ogen die schitteren als kristallen toont zij vaak nog in het schemerlicht trots haar ontbijt waar zij met volle teugen van geniet.De lieve schat heeft namelijk een fantastische moeder die wekelijks voor haar de keuken in duikt om een glutenvrij Pareltje op tafel te toveren. Ongelofelijk, wat een doorzettingsvermogen en wat een Passie. Keer op keer raakt dit beeld mij en verandert mijn huid die normaal zo egaal glad is spontaan in een bollenveld van kippenvel. Ondertussen heeft Roos haar favorieten wel uitgekozen. Zo geniet zij intens van een taart met een heerlijke cheesecake laag! 

IMG_0939[1]

 

Lieve Roos, je boft maar met zo’n mama die speciaal voor jou haar koksmuts opzet om jou te verwennen met heerlijke ontbijtjes! Het is je van harte gegund! Je bent een taartentovenares in spé! Daar word ik vrolijk van! Dit taartje krijgt jouw naam, gewoon omdat ik trots op jou ben!

Speciaal voor jou heb ik een recept gemaakt met de producten van het seizoen waarbij de sfeer, smaken en het karakter samensmelten tot een gebalanceerd geheel.

Een verrassende combinatie van pure ingrediënten! Een lust voor het oog waar iedereen jaloers op zal zijn. De smaak is verbluffend goed! Durf jij het aan? 

Gluten- en lactosevrij ontbijten is nog nooit zo leuk geweest!’

Ingrediënten:

  • 25 gr (gv) havermout
  • 25 gr amandelmeel
  • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad+ 3 el water
  • 1 rijpe banaan of 100 gr ongezoete appelmoes
  • 1 el appelstroop
  • snufje zout
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 appel + een scheutje citroensap
  • Optioneel: een tl kokosbloesemsuiker

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier en vet de randen in of vet gewoon het ovenschaaltje in.
  2. Klop het ei los in een kommetje of week de lijnzaad in het water (zo’n 15 minuten).
  3. Prak de banaan tot moes in een kommetje en roer deze door het ei of de eivervanger.
  4. Voeg vervolgens de havermout, amandelmeel, zout, appelstroop, bakpoeder en de specerijen toe aan het fruitige mengsel en roer dit goed door elkaar.  
  5. Snijd de appel in dunne halvemaanvormige plakjes en laat ze heel even in een kommetje met warm water weken en bak ze even kort in een likje kokosolie, besprenkel ze met een scheutje citroen sap zodat ze niet verkleuren en dep de schijfjes droog.
  6. Maak van de schijfjes een kring, werk van buiten naar binnen zodat er een roos ontstaat. Je zal zien dat het heel makkelijk is! 
  7. Maak het geheel af met wat kokosbloesemsuiker voor een prachtig karamellaagje.
  8. Bak dit Heldinnen taartje zo’n 25 a 30 minuten in de oven af. Merk je dat jouw roos van appels begint te verkleuren? Dek het taartje halverwege de baktijd af met aluminiumfolie, dan zal jouw Parel de goudenkleur behouden!
  9. Wat zal jouw huis heerlijk ruiken! Geniet van dit heerlijke ontbijt!

Bewaartip! Je kan het taartje gerust 3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje. Bak er meerdere tegelijkertijd dan staat er zonder moeite iedere ochtend een ontbijtfeestje voor jou klaar!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

blank